Urmărește emisiunea live


MAŞINI poluante: Autoturismele Euro 3 şi Euro 4, excluse din proiect

Autoturismele Euro 3 şi Euro 4, excluse din proiectul care vizează restricţionarea circulaţiei autovehiculelor poluante în Bucureşti.

Consilierul municipal PMP Lucian Iliescu anunţă modificarea proiectului de hotărâre care vizează restricţionarea, pe teritoriul municipiului Bucureşti, a circulaţiei autovehiculelor care sunt încadrate în clasa de poluare 0, 1, 2, 3, 4 sau nu sunt încadrate în nicio clasă de poluare, în urma reacţiilor primite din partea cetăţenilor.

'În urma mesajelor venite din partea societăţii civile, am ajuns la concluzia că paragrafele din proiectul meu privind restricţionarea traficului pentru autoturismele din clasa Euro 3 şi Euro 4 nu sunt în concordanţă cu situaţia actuală, ţinând cont de cerinţele cetăţenilor. Şi, din acest motiv, le voi retrage', a scris Iliescu, pe Facebook.

Factor de poluare

El a reiterat că autoturismele non-euro, Euro 1 şi Euro 2 reprezintă un factor de poluare şi 'un atentat la siguranţa traficului', motiv pentru care circulaţia acestora trebuie restricţionată în intervalul orar 6,00 - 22,00, începând cu data de 1 ianuarie 2019.

'Totodată, menţionez că acest aspect va fi subiectul unei dezbateri publice şi cer încă o dată Primăriei Capitalei să dea curs consultării pe proiectul depus de mine. Îmi exprim înţelegerea şi totodată sunt deschis dialogului cu cetăţenii', a adăugat Lucian Iliescu.

[citeste si]

Consilierul municipal PMP a iniţiat un proiect de hotărâre conform căruia, începând cu data de 1 ianuarie 2019, se interzice, pe teritoriul municipiului Bucureşti, circulaţia autovehiculelor care sunt încadrate în clasa de poluare 0, 1, 2 sau nu sunt încadrate în nicio clasă de poluare, zilnic, în intervalul orar 6,00 - 22,00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel