Respingere Rovana Plumb - Renate Weber: Am fost 12 ani europarlamentar și nu am auzit așa ceva

Renate Weber, Avocatul Poporului, a fost 12 ani europarlamentar și și-a exprimat nedumerirea privind rezultatul audierilor Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european.

Renate Weber a fost invitată în platoul Realitatea Tv, unde a dezbătut mai multe subiecte, printre altele a fost solicitată să explice cum vede ea votul în Comisia JURI din PE privind respingerea Rovanei Plumb pentru funcția de comisar europeaen:

”Este prima oară când aud de astfel de decizii ale Comisiei Juridice a PE. Am asistat la numirea a două comisii europene. Niciodată nu s-a întâmplat să fie oprit cineva de Comisia Juridică. Au fost două două situații de care îmi aduc aminte, dar au fost discuții pe fond. Eu nu am înțeles ce anume au analizat azi, pentru că la un moment dat am auzit de declarație de avere. Despre ce declarații e vorba, că nu înțeleg? Acolo declarațiile sunt minimale și, credeți-mă, e o noutate! M-a mai surprins ceva, poate n-am înțeles eu: a fost o discuție a Comisiei Juridice care nu a fost publică, ci cu ușile închise. În niciun caz procedural, această decizie a Comisie nu poate să spună cuiva stop. Răspunderea finală aparține președintei Ursula von der Leyen. Ea ar trebui să lămurească chestiunile care mai sunt de lămurit și să ia o decizie. Nu este decizia Comisiei Juridice a Parlamentului European. E în premieră ceea ce văd astăzi”, a declarat avocatul poporului Renate Weber.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel