Republica Moldova. Vlad Filat, al doilea dosar penal

Fostul prim-ministru moldovean Vlad Filat, condamnat în 2016 la 9 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi corupţie pasivă, a compărut miercuri în faţa instanţei într-un al doilea dosar intentat împotriva sa, transmit IPN şi Radio Chişinău.

Întrebat de jurnalişti despre declaraţia făcută în ziua reţinerii sale în 2015, potrivit căreia va face dezvăluiri care vor arunca clasa politică în aer, Vlad Filat a întrebat retoric: ' Mai avem clasă politică, mai are ce să sară în aer?!'. Vlad Filat, încarcerat de trei ani, consideră că acest al doilea dosar a apărut acum din cauza 'alegerilor'.

Nu își recunoaște vina

Procuratura Anticorupţie a informat la 16 ianuarie cu privire la trimiterea în instanţă a unui al doilea dosar vizându-l pe fostul premier pentru săvârşirea infracţiunii de spălare de bani în proporţii deosebit de mari. Tot atunci, avocatul acestuia, Victor Munteanu, a declarat că dosarul este unul eminamente politic şi poartă un caracter vădit electoral. Fostul premier nu îşi recunoaşte vina, iar pentru săvârşirea infracţiunii de spălare de bani în proporţii deosebit de mari legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani. La data de 11 noiembrie, magistraţii Curţii de Apel Chişinău au menţinut sentinţa instanţei de fond împotriva lui Vlad Filat, prin care a fost condamnat în 2016 la nouă ani de închisoare. Vlad Filat pledează nevinovat în ambele cazuri. 

VEZI ȘI:

Republica Moldova își mută ambasada la Ierusalim

Octavian Hoandră: Republica Moldova, într-un pericol grav. De ce nu se vorbeşte


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel