Republica Moldova: Coaliţia temporară dintre Blocul ACUM şi Partidul Socialist s-ar putea extinde la patru ani

Coaliţia dintre Blocul ACUM (PAS plus PPDA) şi Partidul Socialiştilor (PSRM), anunţată a fi una temporară, pentru a pregăti Republica Moldova de alegeri parlamentare libere şi corecte în baza sistemului proporţional, s-ar putea transforma în una pentru următorii patru ani, a lăsat să se înţeleagă preşedintele Igor Dodon miercuri, după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, potrivit Ziarului Naţional de la Chişinău. 

Igor Dodon a afirmat că Blocul ACUM şi PSRM vor semna săptămâna viitoare un nou acord politic, iar el îl va contrasemna. 'Eu cred că suntem în ultima etapă de semnare a acestui acord între două componente ale guvernării: PSRM şi ACUM. Acest acord conţine acţiuni ce ţin de politica internă, reforma justiţiei, a procuraturii, activitatea din parlament, alegerile locale şi politica externă. Acordul mai prevede neacceptarea traseismului politic în parlament', a precizat Dodon într-o conferinţă de presă. În acest context, Igor Dodon a infirmat că ar exista viziuni diferite între guvern şi preşedinţie.

'Chiar dacă se discută că sunt păreri diferite între guvern şi preşedinţie, în proporţie de 90-95% am găsit limbaj comun pentru toate aspectele', a spus el. Referitor la alegerile locale din toamnă, preşedintele moldovean a spus că ACUM şi PSRM vor avea propriii candidaţi şi că nu-şi vor coordona acţiunile. 'E vorba de un pact de neagresiune între cele două componente', a conchis preşedintele. Anterior, PSRM a anunţat că acordul de alianţă între ACUM şi PSRM, semnat la 8 iunie, trebuie prelungit, întrucât a expirat, dat fiind faptul că ar fi fost îndeplinite aproape toate acţiunile prevăzute în document, aminteşte publicaţia menţionată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel