Republica Moldova, ambasadă la Ierusalim. Reacţie surprinzătoare de la Chişinău

Autorităţile din Republica Moldova fac precizări după ce au apărut în spaţiul public informaţii potrivit cărora s-ar fi luat o decizie privitoare la deschiderea unei ambasade a ţării la Ierusalim. 

Republica Moldova a luat act de dezideratul pe care îl promovează statul Israel, dar nu a luat nicio decizie în privinţa transferului ambasadei sale de la Tel Aviv la Ierusalim, a declarat miercuri pentru portalul Deschide.md purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe moldovean, Valeriu Rusu, pe fondul informaţiilor apărute în presa israeliană şi preluate de media internaţionale potrivit cărora Chişinăul ar fi căzut de acord să-şi mute ambasada. 

'În ultimul timp, am avut vizite ale reprezentanţilor de rang înalt ai statului Israel la care a fost abordat întregul spectru de subiecte inclusiv cel care se referă la activitatea misiunilor diplomatice. Ambasada Republicii Moldova se află la Tel Aviv şi activează în regim normal, asigură relaţiile dintre două state la toate nivelele', a afirmat reprezentantul MAE de la Chişinău. 

Potrivit acestuia, 'diplomaţia israeliană promovează la toate nivelele subiectul relocării de la Tel Aviv la Ierusalim a ambasadelor acreditate'. Chişinăul 'a luat act de acest deziderat, dar nu a luat o decizie în acest caz', a reiterat purtătorul de cuvânt Valeriu Rusu, precizând, totodată, că Republica Moldova şi-a declarat toată deschiderea faţă de o eventuală deschidere a unei ambasade israeliene pe teritoriul său. 

În acest context, el a precizat că discuţiile privind transferul ambasadei au apărut după o întrevedere a reprezentanţilor Republicii Moldova şi Israelului, la care, însă, subiectul în cauză nu a fost abordat, potrivit Deschide.md. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel