Republica Democrată Congo: Un avion-cargo oficial, dat dispărut cu 8 persoane la bord

Un avion-cargo, care asigura logistica unei deplasări a preşedintelui congolez Félix Tshisekedi în estul Republicii Democratice Congo, este dat dispărut de joi, potrivit unui comunicat al autorităţii aviaţiei civile (AAC), citat vineri de AFP. 

'Un avion-cargo de tip Antonov-72 operat de forţele aeriene ale RDC, asigurând logistica prezidenţială' joi, şi care avea 'la bordul său patru membri ai echipajului şi patru pasageri civili şi militari (...), a pierdut contactul cu centrul de control la 59 minute de la decolarea sa' la Goma, indică Jean Mpunga, directorul general al AAC. Preşedintele Félix Tshisekedi s-a întors joi seara la Kinshasa, după o vizită de patru zile în estul RDC.

'Cu o autonomie de 6 ore de zbor, Antonov-72 urma să aterizeze la Kinshasa la 16:43 UTC (timpul universal coordonat ). După pierderea contactului cu centrul de control, solicitările lansate către toate staţiile de pe ruta sa nu au dus la nicio informaţie cu privire la localizarea sa', a explicat Mpunga.

'Dispoziţiile necesare sunt în curs de desfăşurare la nivelul operatorului pentru a angaja căutările cele mai rapid posibile. Opinia publică va fi informată în legătură cu mersul investigaţiilor', a mai spus el. Accidentele de avion implicând aparate Antonov sunt frecvente în Republica Democratică Congo, soldându-se cu numeroase victime umane. În septembrie 2017, prăbuşirea unui Antonov al armatei a făcut 12 morţi după decolarea sa de pe aeroportul din Kinshasa. Dar cel mai sângeros bilanţ al unui accident implicând un aparat Antonov a avut loc în ianuarie 1996, când un avion de acest tip a ratat decolarea din cauza supraîncărcării şi s-a prăbuşit într-o piaţă din Kinshasa, făcând aproape 350 de morţi, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel