Renault, retragere. Anunţul economic al momentului

Renault se pregăteşte să părăsească Iranul, după ce Donald Trump a anunţat retragerea Statelor Unite din acordul nuclear cu acest stat.

 Renault se pregăteşte să părăsească Iranul, după ce preşedintele Donald Trump a anunţat retragerea Statelor Unite din acordul nuclear cu acest stat şi reintroducerea sancţiunilor, deşi grupul francez nu vinde maşini în Statele Unite, transmite Bloomberg.  Operaţiunile din Iran vor fi puse probabil în stand-by, pentru a se supune sancţiunilor SUA, a afirmat directorul operaţional al Renault, Thierry Bollore, la prezentarea rezultatelor financiare. 

"Căutăm noi oportunităţi de afaceri, în special în Africa, creşterea solidă urmând să compenseze oportunităţile pierdute din Iran", a declarat Bollore. Rivala PSA, care produce maşinile Peugeot şi Citroen, anunţase în iunie că a început suspendarea activităţilor desfăşurate de societăţile sale mixte din Iran. Alte companii franceze, cum ar fi Total şi Engie, intenţionează să se retragă din Iran. 

Renault nu este prezent pe piaţa din SUA

Renault nu este prezent pe piaţa din SUA dar partenerul său de alianţă, Nissan Motors, în care Renault deţine o participaţie majoritară, vinde vehicule acolo. Renault îşi reanalizează opţiunile, inclusiv menţinerea unei prezenţe reduse în statul din Golful Persic, aşa cum a făcut la precedenta rundă de sancţiuni, a afirmat luna trecută directorul general Carlos Ghosn. 

Anul trecut, Renault a semnat un acord cu iranienii de la Industrial Development and Renovation Organization şi dealerul local Parto Negin Naseh pentru a majora producţia pe plan local cu 75%. Compania nu a început încă producerea vehiculelor sau efectuarea investiţiilor conform acordului, a afirmat directorul financiar Clotilde Delbos, dar produce maşini acolo din 2003 cu alţi doi parteneri. 

În primul semestru din 2018, vânzările Renault în Iran au scăzut cu 10%, în timp ce cota sa de piaţă s-a situat la 8%. În ultimele şase luni din acest an vânzările pe piaţa iraniană vor fi aproape de zero, a declarat Delbos. Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel