Renate Weber, despre pericolul de la Bruxelles: Ar fi o uriașă greșeală

Renate Weber
Renate Weber

Renate Weber a declarat că există o singură șansă de a evita cel mai mare pericol care paște Uniunea Europeană.

Renate Weber a scris un mesaj cu privire la importanța următorului lider al Comisiei Europene și a pus accent pe problemele care există acum în Uniunea Europeană.

"UE au aparut si sunt intretinute tot felul de idei eurosceptice, antieuropene, exituri... Exista multe lucruri care nu merg bine sau chiar care merg prost in UE. De pilda, putem sa identificam, fara efort, o birocratie elitista care e tot mai departe de cetatenii europeni si de problemele lor, un exces de reglementare si de micromanagent si mai ales lideri politici in Consiliu, in Comisie si in Parlamentul European de o calitate foarte indoielnica, aroganti si animati doar de interesul salvarii politice personale, de combinatii din care sa castige ceva. Nu-i mai anima nici macar interesele partidelor din care provin, cat despre interesele comunitatii pe care o reprezinta... ce sa mai vorbim? Dar ar fi o uriasa greseala sa confundam constructia europeana cu declaratiile si comportamentele acestor epigoni, chiar daca ele ne dor si ne afecteaza direct. Din pacate, au disparut politicienii, oamenii de stat cu viziune, dar daca noi abandonam acum, fie chiar si la nivel de speranta, nici nu vor aparea altii, pentru ca e mult mai simplu sa distrugi decat sa construiesti", susține europarlamentarul.

Citește și:  Tudor Chirilă, mesaj dur: Ce paradox oribil

"Ne trebuie o nouă Comisie Europeană"

"Cred sincer ca trebuie sa continuam sa avem grija de aceasta Uniune Europeana a noastra, sa o obligam sa se reformeze, sa trateze in mod egal si cetatenii germani, francezi sau danezi si pe cei romani, greci, unguri sau portughezi. Ne trebuie o noua Comisie Europeana care sa respecte demnitatea si interesele tuturor statelor membre, care sa nu impuna peste noapte, fara dezbatere si negociere, reguli imposibil de respectat, sa nu arunce in spatiul public idei contrare solidaritatii europene, despre viteze diferite sau cercuri concentrice. Ne trebuie lideri in Parlamentul European care sa priceapa ca votul oricarui cetatean european trebuie respectat, chiar si atunci cand rezultatul nu ne place. Cred ca mandatul care urmeaza va fi esential pentru redefinirea constructiei europene, pentru ca a o lasa sa continue doar din inertie este pagubos pe termen mediu si lung. Sunt convinsa si azi ca numai prin UE putem continua sa pastram pacea in Europa si sa asiguram bunastare cetatenilor. Asta nu inseamna sa renuntam la a critica greselile Bruxelles-ului sau pe cele ale statelor membre in parte, dimpotriva. Dar cred ca exagerarile, radicalizarea, isterizarea intr-un sens sau altul, intr-o directie sau alta sunt total contraproductive si nu fac altceva decat sa alimenteze curentele care vor destabilizarea UE", a conchis Renate Weber.

Citește și: Oficial: primul mamifer dispărut din cauza schimbărilor climatice

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel