EXCLUSIV  Remus Borza: Turcan a devenit vârful de lance al populismului în PNL - VIDEO

Remus Borza
Remus Borza

Deputatul independent Remus Borza a fost contrariat de discursul Ralucăi Turcan de marți, de la "Ora prim-ministrului".

Momentul în care premierul Viorica Dăncilă a numit, în Camera Deputaților, un român căruia i-au crescut veniturile a devenit viral.

"În timpul Guvernului Grindeanu un bon cu carne de porc, pâine, ulei, lapte ouă și unt costa 43 de lei. Astăzi, în timpul doamnei Dăncilă costa 86 de lei", a spus Raluca Turcan. Ulterior, a vorbit și premierul, răspunzând unei întrebări care i-a fost adresată de liderul deputaților PNL: "Mi-ați spus: numiți un român căruia i-a crescut veniturile în acest Paşte faţă de Paştele trecut. Uitați-vă în fluturașul de salariu, doamnă Raluca Turcan".

"După mazilirea lui Zamfir, Turcan a devenit vârful de lance al populismului în PNL"

Cu privire la discursul premierului României, deputatul Remus Borza susține: "Discursul a fost bine primit în contextul în care unii nu se așteptau să presteze atât de bine. A avut un schimb de replici cu Raluca Turcan care a devenit viral. Raluca Turcan a căzut în propria ei capcană. Dar nu este prima dată când o comite. O urmăresc de mult timp pe doamna Turcan. În primul rând, că este ardeleanca de-a mea, de la Sibiu. În al doilea rând, e o prezență agreabilă în Parlament. În al treilea rând, nu e proastă.

Dar ce mă contrariază la discursul și atitudinea doamnei Turcan sunt tocmai accentele de populism și ipocrizie. După mazilirea lui Zamfir, Turcan a devenit vârful de lance al populismului în PNL. De fiecare dată când doamna Turcan intervine în Plenul Camerei, reproșează PSD faptul că a majorat prea puțin salariile unor categorii profesionale sau indemnizațiile ori ajutoarele unor categorii sociale. Contrariază deopotrivă și susținerea necondiționată a luptei împotriva corupției sau a instituțiilor de forță, câtă vreme, în ultima perioadă, au fost devoalate în spațiul public mult prea multe erori judiciare, abuzuri, încălcări de lege sau nerespectarea unor drepturi fundamentale ale omului.

PNL, ca partid în opoziție, dar în primul rând ca partid de dreapta, trebuie să susțină necondiționat economia de piață, să se opună oricăror ingerințe ale statului în corecta funcționare a economiei. Să apere cetățeanul și drepturile fundamentale ale acestuia, să critice constructiv și cu bună credință puterea, dar în primul rând să vină cu soluții, propuneri, strategii, politici care să vizeze modernizarea statului, restructurarea și eficentizarea instituțiilor statului, reforma marilor sisteme publice", a spus deputatul Remus Borza.

[citeste si]

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel