EXCLUSIV  Remus Borza, semnal dat către Guvernul României - VIDEO

Deputatul Remus Borza
Deputatul Remus Borza

Deputatul independent Remus Borza a îndemnat Guvernul României să restructureze aparatul bugetar.

„PIB-ul a avut o dinamică pozitivă în ultimii ani. Astfel, de la 762 miliarde lei în 2016, PIB-ul a crescut spre 858 miliarde lei în 2017, pentru ca anul trecut să atingă valoarea de 949 miliarde lei. Bugetul de stat pe 2019 este fundamentat pe un PIB previzionat de 1.022 miliarde lei. Și veniturile bugetare au crescut de la 227 miliarde lei în 2016 la 253 miliarde lei în 2017, pentru ca în 2018 guvernanții să se laude cu o colectă de 295 miliarde lei, apelând la câteva artificii de raportare, în special pe fonduri europene, care au trezit suspiciunile analiștilor financiari. În cei 11 ani de la integrarea în UE, PIB-ul țării s-a dublat, de la 99 miliarde euro în 2006 la peste 200 miliarde euro în 2018. Raportat la PIB, România a depășit, în ultimii doi ani, Grecia, Portugalia și Cehia”, a spus Remus Borza în cadrul emisiunii „Borza Analytica” de la DCNews.

Totodată, deputatul independent a prezentat și date din jumătatea goală a paharului: „Creșterea accelerată a PIB-ului din ultimii ani se simte și în buzunarul românilor. Salariile și pensiile au crescut constant. În sectorul bugetar, salariile chiar s-au dublat. Creșterea galopantă și nesustenabilă a salariilor în sectorul public și a pensiilor a avut ca efect degradarea altor indicatori macroeconomici. Avea dreptate Liviu Dragnea când spunea că cifrele sunt mari, doar că el vedea doar jumătatea plină a paharului. Cifrele sunt chiar foarte mari când vorbim de deficit bugetar, deficit de balanță comercială, inflație sau datorie externă. Aceasta este jumătatea goală a paharului pe care guvernanții noștri o ignoră”.

Mesaj direct pentru Guvern

„Economia globală și cea europeană dau semne de oboseală prevestind o nouă recesiune. După două trimestre consecutive de contracție economică, Italia, o țară cu un PIB de peste 1800 miliarde euro, a intrat, începând cu 1 ianuarie 2019, în recesiune tehnică. Noi continuăm să ne îmbătăm cu apă rece, precum am făcut-o și în 2007-2008, ignorând avertizorii crizei”, a spus Remus Borza, adăugând că „o guvernare responsabilă în anii de creștere economică trebuie să contabilizeze excedente și nu deficite bugetare”. „Până și Bulgaria și Grecia au înțeles acest lucru”, a punctat Remus Borza.

Deputatul a îndemnat Guvernul României să restructureze aparatul bugetar, să reducă schemele de personal, să comaseze, modernizeze și să eficientizeze instituțiile statului. „Altminteri o va face criza, mult mai dureros decât am face-o noi azi", a spus Remus Borza.

VEZI ȘI: EXCLUSIV Borza, note pentru politicieni. Cioloș, taxat cu 4 după ce „și-a văzut visul cu ochii" - video

Video


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel