EXCLUSIV  Remus Borza, NOTE POLITICIENI: Încep să-l depunctez. Deturnează atenția opiniei publice - VIDEO

Remus Borza
Remus Borza

În noua ediție a emisiunii "Borza Analytica", deputatul independent Remus Borza a notat politicienii și personalitățile importante din această săptămână.

Nota redacției: Notele au fost oferite joi, la ora 11.00, în cadrul emisiunii "Borza Analytica" de la DC News.

LIVIU DRAGNEA nota 6 – A dat dovadă de oportunism politic. Ca să nu se ducă cu mâna goală în Israel, a promovat, împreună cu premierul Dăncilă, pe furiș, un memorandum în Guvern pentru aprobarea relocării Ambasadei României în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. E o decizie unilaterală, luată fără consultarea și acordul președintelui României, cu încălcarea a numeroase rezoluții ale ONU și cu nerespectarea deciziilor Comisiei Europene în această problemă.

KLAUS IOHANNIS nota 9 – A avut o reacție corectă și echilibrată pe chestiunea legată de mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

DONALD TRUMP nota 7 – Îmi pare rău că încep să-l depunctez. Are spirit războinic. Încearcă să deturneze atenția opiniei publice de la problemele interne prin asumarea unor acțiuni în plan extern, cum ar fi bombardarea Siriei sau denunțarea acordului de denuclearizare a Iranului.

EMMANUEL MACRON nota 9 – Macron are ambiția de a face din Franța o super putere, în condițiile în care, în ultimii zece ani de zile, a contat prea puțin în jocul geopolitic global. Este foarte activ. Săptămâna trecută, a susținut un discurs în Parlamentul European la Strasbourg, iar săptămâna aceasta unul în fața Congresului SUA. Chiar dacă mimează o prietenie strânsă cu președintele american, există divergențe majore între cei doi șefi de stat în dosarul iranian, dosarul sirian sau în ceea ce privește acordul climatic de la Paris. În rest, e un joc de imagine pentru ambii președinți.

[citeste si]

Răspunsul complet, mai jos:

INTERVIUL INTEGRAL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel