Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Remus Borza: Plan amplu de destructurare a PSD. Principalii inamici, în partid. Cu cine trebuie să facă pace Dăncilă

Remus Borza
Remus Borza

Deputatul Remus Borza a făcut declarații explozive în interviul DCNews! 

Iată principalele declarații făcute de Remus Borza: 


- Încă se joacă, totul e relativ, probabil e cea mai strânsă luptă din jurul unei moțiuni de cenzură din ultimii 10-20 de ani. Opoziția jubilează. 

- E o victorie discutabilă a opoziției, numai că n-a știut să fie speculată de către PSD. Opoziția a aplaudat imediat la scenă deschisă și a cerut demisia actualului Cabinet, spunând că au pierdut majoritatea. În aceeași capcană a căzut și președintele Camerei Deputaților, un politician experimentat, Marcel Ciolacu, care, la cald, a avut o ieșire nefericită pentru partid și anume PSD a pierdut majoritatea în Parlament. Nu trebuia să se grăbească, pentru că 26 de parlamentari PSD nu erau prezenți. Această declarație la cald a președintelui Ciolacu e de natură de demoralizeze activul și grupurile parlamentare PSD. 

- Migrarea de la PSD spre Pro România continuă. 

- Reacția PSD trebuia să fie diferită: nu noi trebuie să avem majoritate, ci voi, Opoziția, la moțiunea de cenzură. Ați avut 194. Ori, vă mai trebuie 41 de voturi, sunteți departe cu moțiunea! 

- S-au apărat spunând că n-au fost anunțați parlamentarii. Dar trebuie anunțați să vină la muncă? E o obligație asumată, tu trebuie să prestezi. Nu cred că există un parlamentar care să nu știe de iminența moțiunii. 

- Că 26 de parlamentari ai PSD au dezertat într-o zi de lucru arată și o anumită neseriozitate și o șubrezenie. 

- A fost o greșeală de comunicare: marea vulnerabilitate a PSD tocmai pe acest palier vine, pe defectuoasa comunicare. PSD e brânză bună în burduf de câine. 

- Sunt prieten cu Vali Steriu de vreo 20 de ani, e ca apa sfințită. Nu știu dacă e cea mai bună persoană pentru funcția de purtător de cuvânt. 

- Singura care a început să comunice bine e Viorica Dăncilă, comunicările ei au substanță. Spre deosebire de Barna, care o ia la vale.

- 237 de semnături nu înseamnă și 237 de voturi. Opoziția a strâns ieri 194. Le mai trebuie foarte mult.

- Sâmbătă, nu întâmplător a fost aleasă ziua, mulți parlamentari sunt în teritoriu. Era un calcul negustoresc al lui Florin Iordache.

-  Eu cred că UDMR va putea fi împăcat de către PSD. Retorica PSD are substanță. 

”Moțiunea nu trece”. Paul Stănescu și Marcel Ciolacu, roluri cheie

- Aș paria că moțiunea nu trece. I-am spus și Vioricăi Dăncilă că principalii inamici ai ei sunt în rândurile PSD. Sunt mulți lideri ai PSD care fac un joc la dublu. Principalul câștigător e Victor Ponta. Dacă Marcel Ciolacu și Paul Stănescu o vor susține necondiționat pe Viorica Dăncilă, moțiunea nu are nicio șansă. Problema e la Paul Stănescu și la Marcel Ciolacu. Viorica Dăncilă trebuie să facă pace cu cei doi. 

Plan de disoluție a PSD

- Planul e mult  mai amplu, vizează destructurarea totală a PSD până la disoluția lui și eventual contopirea partidului în Pro România. Să strângă rândurile în PSD, e nevoie de solidaritate și unitate. 

Problemele Opoziției: Se vor arde!

- În Opoziție, sunt multe interese contrare. Toți vor să guverneze.

- Cei care vin la guvernare, se vor arde. Au de gestionat totuși pietre de moară. Cei care vor veni trebuie să administreze datoria externă. 

Anunț despre ieșirea din politică

- Eu nu o să mai fac politică, politica nu e de mine, nu sunt talentat! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel