EXCLUSIV  Remus Borza, anunț privind viitorul său politic după doi ani în Parlament

Deputatul Remus Borza
Deputatul Remus Borza

Remus Borza a declarat, în exclusivitate la DCNEWS, că nu va mai candida pentru o funcţie publică.

În cadrul emisiunii săptămânale „Borza Analytica" de la DCNews, Remus Borza a anunțat în premieră lansarea Partidului Forța Națională, o alternativă la partidele tradiţionale. Totodată, a făcut un anunț important privind viitorul său politic.

„Sunt unul dintre acei oameni care a contribuit semnificativ la succesul ALDE în alegerile din decembrie 2016. După 9 luni de activism politic într-un partid pretins liberal, am fost exclus pentru un delict de opinie. În iunie 2017 am votat, contrar indicaţiilor conducătorului mult iubit, pentru stabilitate politică şi responsabilitate în actul de guvernare. Din acel moment, am activat ca deputat independent în Parlamentul ţării. Am avut discuţii cu liderii partidelor parlamentare pentru a vedea în ce măsură există compatibilitate între programele şi obiectivele noastre. După mai multe luni, am ajuns la concluzia că marile partide parlamentare sunt mult mai interesate în menţinerea status quo-ului cultivat în ultimii aproape 30 de ani, care se traduce prin birocraţie, corupţie, clientelism politic şi populism decât în modernizarea şi reformarea statului şi implicit a clasei politice.

În cei 2 ani petrecuţi în Parlamentul ţării, am trăit aproape în fiecare zi sentimentul neputinţei şi al inutilităţii. Nu de puţine ori am vrut să demisionez, dar prin acest gest, aş fi dat satisfacţie multora, dar în primul rând aş fi trădat încrederea românilor care m-au votat. Pentru ei, pun bazele unui nou proiect politic. Zilele acestea, m-am înscris ca simplu membru în Forţa Naţională. Împreună cu cei care se vor alătura acestui proiect vom construi o alternativă, o nouă cale în politică", a spus Remus Borza.

De asemenea, acesta a declarat că nu va mai candida pentru nicio demnitate sau funcţie publică. „Mă voi limita, în următorii doi ani, să creez un curent şi o mişcare care să pună în centrul ei nevoia de reformă şi schimbare, mă voi limita să promovez în spaţiul public oameni mai buni decât mine", a precizat acesta.

„Forţa Naţională nu este un proiect personal, este un proiect colectiv, este un proiect de ţară, un proiect identitar pentru acei români care cred în nevoia de reformă, politică, normalitate şi civilizaţie", a subliniat Remus Borza.

Apel la antreprenorii români

„Fac apel la antreprenorii români care au făcut performanţă într-un mediu politic şi economic ostil, fac apel la intelectualii ţării, la studenţii, masteranzii şi doctoranzii români din marile universităţi ale lumii, la cei peste 4 milioane de compatrioţi care trăiesc în afara graniţelor ţării şi care vor să se întoarcă acasă dar într-o ţară corect, eficient şi transparent guvernată, fac apel la milioanele de români care aşteaptă de aproape 30 de ani schimbarea şi reforma statului, să se implice în acest proiect", a transmis Remus Borza.

Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel