Remedii de casă contra tartrului dentar

Zâmbetul perfect este considerat fi una dintre cele mai atractive atuuri ale unei persoane. Din păcate, sunt multe lucruri pe care le facem în viața de zi cu zi care ne distrug dinții. Fumăm, consumăm coferină și noi, românii, suntem codași la igienă dentară, de multe ori pretextând că totul e prea scump. Ei, bine, nu e adevărat! Avem la dispoziție, în propria casă, mai multe remedii care ne pot ține dinții sănătoși și fără tartru. Iată care sunt acestea.

Tabieturi pe care le avem și care par inocente, de fapt ne afectează dinții. Cafeaua și țigara de dimineață, după care plecăm din casă, de multe ori, fără să ne spălăm pe dinți. Băuturile cu cofeină, indulcitori și alte substanțe artificiale, pe care le consumă toată ziua. După care, din nou, nu ne spălăm pe dinți. Mâncăm seara și ne ducem la culcare fără să facem acest gest minim de igienă dentară. Faptul că românii par a fi „certați" cu igiena dentară și mersul la stomatolog.

Cât de prost stăm la igiena dentară

Potrivit unei statistici, care a fost publicată anul trecut, românii se spălă pe dinţi cam o dată la trei zile şi folosesc o singură periuţă mai bine de un an şi jumătate. Dacă în 2012, foloseam, în medie, un tub de pastă de dinţi într-un an, am ajuns să consumăm un tub şi jumătate, față de 4 cât consumă, în medie, europenii.

De asemenea, dintre europeni, românii merg cel mai rar la dentist. 58% dintre români ajung la un cabinet stomatologic mai puţin de o dată pe an, iar 30% dintre aceştia doar atunci când au o problemă/durere insuportabilă pe care n-au reușit s-o rezolve altfel.

Problema e că și la capitolul prevenție stăm prost. Asta în condițiile în care, dincolo de pasta, apa de gură, ața dentară și de periuța de dinți, avem la îndemână, în propriile case, câteva remedii care ne pot ajuta să ne ținem dantura curată și sănătoasă. Bright Side a compus o listă cu aceste remedii la îndemână. Iată care sunt ele:

1. Praful de copt

Poate fi o freză naturală și este adesea folosit în compoziția multor remedii. Pentru a vă curăța dinții, amestecați o lingurița de bicarbonat de sodiu cu un vârf de sare și pur și simplu înmuiți periuța de dinți umedă în amestec, apoi periați temeinic. Curăță dinții de minune!

2. Aloe verde plus glicerină

Pentru a obține o pastă de dinți mai puternică, de casă, veți avea nevoie de:

- o ceșcuță de apă,

- 1/2 lingură de bicarbonat de sodiu,

- 1 linguriță de gel de Aloe vera,

- 4 lingurițe de glicerină vegetală,

- jumătate de linguriță de ulei esențial de lămâie.

Amestecați și puneți într-o cutie. Periați dinții cu acest amestec care-i va curăța și albi, dar și mai strălucitori și mai sănătoși, în câteva minute!

3. Coaja de portocală

Nu aruncați cojile de portocală. După ce mâncați fructul, frecați dinți cu coaja de portocală - este o modalitate ușoară de curățare a smalțului dentar. Acesta se va albi, iar tratamentul ajută la prevenirea apariției petelor și luptă împotriva bacteriilor. După ce ați frecat dinții câteva minute, pur și simplu clătiți gura cu puțină apă. Are și avantajul de a lăsa un miros plăcut în gură.

4. Semințele de susan

Puteți să luați o mână de semințe de susan și să le mestecați fără a le înghiți, pentru căteva minute. Apoi le scuipați și clătiți gura. Curăță dinții și îndepărtează placa dentară. Atenție, însă, după tratament utilizați o perie uscată sau ață dentară pentru a îndepărta eventualele resturi de semințe rămase între dinți.

5. Mască vitaminizantă pentru dinți

Da, și pe dinți îți poți spune o anume mască. Puneți în blender fructe și legume bogate în vitamina C, precum roșii, căpșuni și portocale, și puneți pasta obținută pe dinți. Așteptați 5-6 minute și clătiți. Acest lucru vă va ajuta să ucideți orice bacterie din gură și să vă împrospătați respirația.

6. Soluție cu oțet

Nu este cea mai ușor de „gustat" soluție, dar face minuni pentru smalțul dentar, fiind 100% naturală. Folosiți, dacă se poate, oțet cât mai natural. Rețeta este compusă din:

- 2 linguri de oțet,

- o lingură de sare,

- 100 de ml de apă.

Amestecați până se topește sarea și clătiți gura cu ea, timp de câteva zile pentru efect maxim. Este un excelent dezinfectant, curăță și albește dinții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel