EXCLUSIV  REMANIERE Guvern Tudose. PSD, decizie. Cine iese câștigător

Este război între Liviu Dragnea și Mihai Tudose, iar unele voci susțin că actualul premier ar putea fi înlocuit cu Mihai Fifor, iar Sevil Shhaideh cu Marcel Ciolacu.

Este greu de crezut că aceste schimbări vor avea loc pentru că, potrivit surselor DC News, nimeni din PSD nu mai vrea scandal.

Partidul nu are nicio strategie, nu există o linie clară în ceea ce privește planul de acțiune. Oamenii din PSD gândesc pe termen scurt, adică se gândesc câți ani mai au de mandat. Potențialul este de doi ani și jumătate pentru a fi la butoane. Dacă din 2019, când se schimbă președintele, revine Klaus Iohannis, se schimbă majoritatea, iar PSD-iștii pierd. Așa că ei nu vor să renunțe la guvernare, cu riscul de a pierde președinția.

PSD-iștii preferă guvernarea și nu vor dori să facă nimic pentru a o periclita. Ca urmare, scenariul Grindeanu nu are șanse să se repete, iar Mihai Tudose este ca și câștigător, iar partidul ar putea să-l abandoneze pe Liviu Dragnea.

De altfel, se aruncă tot felul de nume - Mihai Fifor, Marcel Ciolacu și alții - tocmai pentru a atrage mai mulți social-democrați interesați de un viitor proiect, dar văzând și faptul că nu a sărit nimeni în apărarea lui Liviu Dragnea, ca atunci când s-a petrecut episodul Grindeanu, arată că PSD nu mai este dispus să riște pentru că își dă seama că nu are șanse. De ce? Pentru că Iohannis poate refuza propunerea PSD pentru funcția de premier, scandalul ar ajunge până în iarnă, oamenii vor ieși în stradă și partidul riscă să nu rămână fără premier.

[citeste si]

Semnalul cel mai puternic este că membrii PSD nu au făcut front comun pentru apărarea lui Liviu Dragnea și nu au ieșit la declarații. Vezi mai multe detalii AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel