Remaniere Guvern Tudose. Lovitură ALDE. Ce spune Chirieac

Mihai Tudose a anunțat că urmează o „miniremaniere guvernamentală”. Potrivit unor surse politice citate de România TV, ALDE, în cazul în care premierul va forţa remanierea lui Viorel Ilie înainte de discuţia în Coaliţie, pleacă de la guvernare.

La această oră, liderii ALDE se află într-o şedinţă. De menţionat că Tăriceanu nu se află în ţară.

Într-o intervenţie telefonică la România TV, analistul politic Bogdan Chirieac, întrebat dacă era de aşteptat această poziţionare a ALDE, a declarat: "Sincer, nu. Fiindcă ALDE a intrat în Parlament graţie PSD. Deci ALDE ar fi trebuit să aştepte punctul de vedere al PSD. ALDE are doi miniştri foarte buni, Teodor Meleşcanu şi Toma Petcu. Meleşcanu e cel mai bine cotat ministru din Guvern. Şi doi miniştri de tot plânsul. (...) O remaniere este necesară şi pentru ALDE, dar faptul că se distanţează în acest mod, fiind evident că PSD-ul are probleme în interior, nu dă deloc bine acest lucru.” 

[citeste si]

"În acest moment, practic nici cele doamne (n.r. Rovana Plumb şi Sevil Shhaideh) nu pot fi remaniate. (...) Gândiţi-vă că dacă nu-l poate remania pe Viorel Ilie, e absurd să le remaniezi pe celelalte două doamne. Ceea ce înseamnă că vom avea de-a face cu demisia domnului Tudose. Aşa a spus: că va demisiona dacă nu va reuşi să remanieze miniştrii. A spus aseară. Rezultă faptul că, în PSD, acum se fac cu frenezie cercetări pentru găsirea unui alt prim-ministru. Se pare că cel mai bine plasat în acest moment ar fi domnul Mihai Fifor”, a spus Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel