EXCLUSIV  Relații România- Ungaria. Meleșcanu: Creștere cantitativă importantă. Vă dau un singur exemplu

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a afirmat, în cadrul unui interviu acordat DCNews, că relația României cu Ungaria a cunoscut o creștere cantitativă foarte importantă.

”La nivel de dialog politic și chiar la nivel personal, relația cu Ungaria a cunoscut o creștere cantitativă foarte importantă. Aș vrea să vă dau un singur exemplu ca să înțelegem care este baza dezvoltării relației dintre România și Ungaria, într-o mare măsură.”, a spus ministrul.

România și Ungaria, legate prin aceleași interese

Meleșcanu a afirmat faptul că proiectele comune ale celor două țări nu se limitează doar la relația bilaterală, ci și la alte proiecte mai importante în regiune.

"Pentru Ungaria, România reprezintă cel mai mare exportator și importator, după Germania. Acest lucru este valabil și viceversa pentru România. Practic și noi și Ungaria avem relațiile economice cele mai mari cu Germania. Pe locul doi ca parteneri, România și Ungaria sunt legate prin aceleași interese. Asta dă o bază solidă. Din păcate se cunosc alte lucruri mai interesante, care au un ecou mai mare la public. Vreau să vă spun că există o baza foarte solidă pentru relația România- Ungaria. Proiectele noastre nu se limitează doar la relația bileterală, ci și la alte proiecte mai importante în regiune precum cel al unui tren de mare viteză de la Budapesta, la Cluj, Brașov și București cu posibilitatea de extindere în alte țări din vecinătate, spre Republica Moldova, Ucraina sau spre Bulgaria. Proiectul este făcut în cadrul unei colaborări și a unei activități pe care le execută așa numitul grup 16+1 (China plus țările din Europa Centrală și de Est)”, a explicat ministrul de Externe al României.

Dorința foarte clară

”Avem mai multe proiecte, toate ilustrează dorința foarte clară și sinceră de a dezvolta raporturile cu o țară vecină importantă cum este Ungaria.”, a încheiat Meleșcanu.

Vezi răspunsul complet:

Vezi interviul integral AICI.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel