Reguli noi în 2020 pentru transportul cu avionul. Riscuri uriașe după aplicarea unui tratat global

Anul 2020 vine cu reguli noi pentru transportul cu avionul. Iată ce riscuri uriașe sunt.

Începând de anul acesta, pasagerii care perturbă zborurile ar putea ajunge la închisoare, în străinătate, conform noilor reguli.

Potrivit publicației The Sun, legea va acoperi incidente de infiltrare, agresiune fizică, hărțuire, fumat sau nerespectarea instrucțiunilor echipajului

Tratat global, recunoscut de 22 de națiuni

Noile reguli sunt cunoscute sub numele de Protocolul Montreal 2014 sau MP14, vor întră în vigoare la 1 ianuarie 2020. Este vorba de un tratat global – recunoscut de 22 de națiuni din întreaga lume – care permite țărilor membre să pedepsească pasagerilor neliniștiți.

În acest moment, pasagerii care au avut un comportament neadecvat la bordul zborurilor internaționale, pot fi urmăriți doar de țara în care este înregistrată aeronava. De exemplu, dacă un pasager aflat sub influență alcoolului provoacă haos pe un avion înregistrat în Marea Britanie, dar călătorește în străînătate, Regatul Unit are dreptul legal de a judecă acea persoană, citează haihuin2.com

Aproximativ 60% din infracțiuni rămân nepedepsite

Cu toate acestea, dacă nu vor fi arestați până în momentul aterizării într-o țară străînă, problemele cu privire la cine are dreptul de a-l judecă pe pasagerul neliniștit nu vor înceta să apară.

Potrivit Asociației Transportului Aerian Internațional (IATĂ), „aproximativ 60% din infracțiuni rămân nepedepsite din cauza problemelor de jurisdicție". Dar, odată ce MP14 va întră în joc, pasagerii neliniștiți pot fi urmăriți penal în țara în care avionul aterizează și ar putea ajunge la închisoare în străînătate, mai citează ei. 

Alexandre de Juniac, directorul general și CEO al IATĂ, a declarat: „Tratatul este în vigoare. Încurajăm mai multe state să ratifice MP14, astfel încât pasagerii neliniștiți să poată fi urmăriți în conformitate cu orientările globale uniforme."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel