EXCLUSIV  Blocaj trafic. Regula de aur care poate rezolva problema traficului aglomerat. VIDEO

 Traficul aglomerat dă bătăi de cap tuturor șoferilor însă cunoașterea unor reguli simple de condus poate salva situația. Pilotul Titi Aur a explicat pentru DCNews regula fermoarului, care poate decongestiona traficul.

"Atunci când o anumită arteră are prioritate, iar o altă arteră nu are prioritate, conform regulilor de circulație cei fără prioritate trebuie să aștepte până se pot încadra. În practică, în România, trec 2,3,5 dintr-o parte, alți 2-3 din cealaltă parte, fără nicio regulă clară. 

Regula de conducere defensivă, care în Germania este și regulă de circulație, denumită și REGULA FERMOARULUI spune simplu: Se trece pe rând unul dintr-o parte, unul din cealaltă parte. Astfel se poate aplica o regulă nescrisă. Dacă știi că se trece unul dintr-o parte, unul din cealaltă parte, vei ști întotdeauna când îți vine rândul.

Fiecare conducător auto trebuie să înțeleagă că trebuie să îl lase și pe colegul de trafic pentru că  astăzi ești favorizat, ești pe drumul cu prioritate, însă mâine ești pe banda fără prioritate.  Colegial, normal, prietenește este să ne ajutăm unul pe altul," a spus Titi Aur. 

 

Blocarea intersecției

O altă problemă care duce la ambuteiaje este blocarea intersecției. Iată sfatul lui Titi Aur pentru aceasti situație:  

"Dacă semaforul este pe verde, aproape nimeni nu are stare să aștepte chiar dacă intersecția este blocată. Tendința este de fiecare dată la verde să plec. Dacă intersecția este blocată, nu fac altceva decât să blochez și mai mult intersecția și nu înaintez decât câțiva metri.  Ajung câteodată, ipotetic dar și practic să mă blochez singur. Ce înseamnă asta? Înseamnă că  eu îl blochez pe cel care vrea să treacă prin intersecție, el ține în spate o coloană care ar putea să ducă în direcția mea de mers pe un drum paralel. Practic, capătul coloanei mașinilor pe care eu le-am blocat, blochează la rândul lor mașinile din fața mea. Ajung în acest paradox să mă blochez singur," a mai spus Titi Aur. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel