EXCLUSIV  Reguli de aur, ușor de respectat, care te țin departe chiar și de cancer. Dr. Mircea Dediu: Știu că indispun. Sunt măsuri valabile indiferent ce patologii avem în familie

Foto Pexels
Foto Pexels

Dr. Mircea Dediu, medic primar Oncologie, șeful Secției Oncologie Medicală, de la Centrul Oncologic SANADOR, are mai multe recomandări pentru o viață sănătoasă.

„Acestea sunt valabile pentru noi toți, indiferent ce patologii avem în familie. Dacă ar fi să sumarizăm, vorbim de renunțare la fumat, pentru cine fumează, limitare, ca să nu spunem eliminare completă a consumului de alcool. Știu că vă indispun pe foarte mulți cu ce am spus acum. În ultimul timp, alcoolul - să recunoaștem - ar fi al doilea factor după fumat. Al treilea lucru important: greutatea corporală să fie în limite normale. Nu în ultimul rând, activitatea fizică. Sunt date uimitoare, date cu impact deosebit, inclusiv în prevenția cancerului”, a spus medicul Mircea Dediu.

„Când spun activitate fizică”, a continuat acesta, „nu mă refer la mersul la sală și la ore întregi de ridicat greutăți”. „Nu! E vorba de activitate fizică ce ar trebui să fie curentă pentru oricare: să mergi pe jos o stație de tramvai, dacă stai la etajul opt, urcă până la etajul 6 cu liftul, să te duci pe jos la supermarketul de la stația următoare. Despre asta e vorba”, a subliniat medicul.

„Aceste lucruri cu acei 5.000 de pași pe zi aduc o protecție extrem de consistentă și importantă din toate punctele de vedere, inclusiv în apariția tumorilor maligne”, a explicat medicul Mircea Dediu.

Declarațiile au fost făcute în cadrul dezbaterii „Cancerul poate fi învins prin prevenție, depistare precoce și terapie inovatoare”, eveniment organizat de DC News Media Group, trust media din care fac parte DCNews, DCBusiness, DCMedical, StiriDiaspora, DefenseRomânia, Spectacola, Astrosens, DCNewsTV și Radio DCNews.

Cancerul poate fi învins prin prevenție, depistare precoce și terapie inovatoare. Dezbatere DC News

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel