EXCLUSIV  Carmen Brumă, REGULI SIMPLE pentru a slăbi după sărbători

Carmen Brumă susține că trebuie să ținem cont de câteva reguli esențiale pentru a da jos kilogramele acumulate în preajma sărbătorilor de iarnă. 

Carmen Brumă a acordat un interviu în exclusivitate pentru DCNews. Specialistul în nutriție a oferit câteva sfaturi prețioase pentru cei care vor să revină rapid în formă dupa sărbătorile de iarnă. 

”În general, studiile arată că românii se îngrașă în perioada sărbătorilor, indiferent care sunt acestea, Paște sau Crăciun, între 3 și 5 kilograme. E absolut normal să mănânci ce poftești de sărbători. Sigur că ideal ar fi să îți menții greutatea, dar dacă s-a întâmplat să sari calul și să acumulezi niște kilograme și să te simți rău după această perioadă de excese atunci trebuie să urmezi câteva reguli simple. Și să nu amâni. Cele mai grele zile sunt primele după excese. Adică atunci când îți dai seama că trebuie să renunți la dulciuri, la alcool, la salata de boeuf. Cam trei zile durează acomodarea asta. 

Reguli pentru a slăbi după sărbători

1. Regula principală ar fi să încerci să renunți la masa de seară sau aceasta să fie compusă din alimente gen supă, ciorbă. O ciorbă mai puțin grasă SAU o friptură slabă cu salată de legume sau pur și simplu o salată. Asta în cazul în care nu poți renunța la masa de seară. 

2. Este indicat să renunți la alcool. Acesta are un impact negativ asupra greutății și sănătății. Atât prin numărul de calorii, cât și prin semnalul pe care îl dă organismului de a stoca grăsime. 

3. Regula numărul trei ar fi să ai cam două mese și o gustare. Dacă simți nevoia. Mesele de pe parcursul zilei trebuie să conțină obligatoriu o salată de legume proaspete. Oferă un aport caloric mic, vitamine, minerale și fibre, ajută digestia. Senzație de sațietate rapidă.

Ce să faci după ce ai mâncat

4. Un alt lucru foarte important să nu te întinzi în pat după ce ai mâncat. Nu trebuie să alergi, dar după ce ai mâncat este bine să ieși la o plimbare în grig. 40-60 de minute de expunere la frig stimulează metabolismul, iar mișcarea favorizează folosirea aportului alimentar și nu stocarea sub formă de grăsime. Ar fi indicat un mers alert. 

5. Dacă mănânci disciplinat atunci nu vei simți senzația de foame. Dacă între mese ți se face foame atunci poți lua o gustare. Niște migdale, nuci sau un fruct. 

Zahărul trebuie eliminat

Este ideal ca în perioada asta, zahărul rafinat, provenit din tot felul de dulciuri, prăjituri, etc, trebuie eliminat. Dacă îți dorești să mănânci dulce atunci poți mânca un fruct sau două pe zi.

Pofta ar putea fi diminuată și dacă vei crește cantitatea de carbohidrați. 

Sport la sală sau acasă?

Dacă sunt persoane care aveau un regim sportiv constant și înainte de sărbători atunci nu e nicio problemă să revină la sală. Dacă v-ați hotărât însă acum să mergeți la sală atunci nu este recomandat. Eu sunt adepta antrenamentelor făcute acasă. Eu ofer antrenamente pentru acasă, scurte. Acestea durează în medie 30 de minute.

Eu sunt pentru antrenamentele făcute acasă. Oamenii ocupați care au multe de făcut cred că introduc greu în viața lor o sală de sport. Economisești mult mai mult timp dacă te obișnuiești să faci antrenamente acasă”, a declarat Carmen Brumă în exclusivitate pentru DCNews

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel