Reglementarea internetului. Mark Zuckerberg face un apel

IT-iști - foto simbol
IT-iști - foto simbol

Internetul are nevoie de noi reglementări pentru a combate propagarea discursului urii, pentru protejarea confidenţialităţii şi a informaţiilor, precum şi pentru a preveni amestecul în procesul electoral, a precizat duminică Mark Zuckerberg, cofondatorul şi directorul executiv al Facebook, potrivit DPA.

Într-un editorial publicat în Washington Post, Zuckerberg a spus că guvernele şi autorităţile de reglementare trebuie să joace un rol mai activ.

"Tehnologia este o parte importantă din viaţa noastră, iar companii precum Facebook au responsabilităţi imense", a scris antreprenorul.

"În fiecare zi decidem care anume discurs este dăunător, ce anume constituie reclamă electorală şi cum să prevenim atacurile cibernetice elaborate.

"Aceste lucruri sunt importante pentru a menţine siguranţa comunităţii noastre. Dacă ar fi să o luăm de la început, nu am cere companiilor să ia singure aceste decizii".

Reglementări în patru domenii

Potrivit lui Zuckerberg, sunt necesare reglementări în patru domenii: conţinut periculos, integritatea procesului electoral, confidenţialitatea şi portabilitatea datelor.

Facebook a fost intens criticată luna aceasta după atentatele asupra două moschei din Christchurch, Noua Zeelandă, când atacatorul a transmis în direct pe reţeaua de socializare desfăşurarea evenimentelor.

Miercuri, gigantul de internet a spus că va interzice pe platformele sale conţinutul care promovează naţionalismul şi separatismul alb, iar joi, a anunţat introducerea unor reguli mai stricte în ceea ce priveşte publicitatea înaintea alegerilor pentru Parlamentul European din luna mai.

Vezi și: Secetă EXTREMĂ. Semnalul venit de la meteorologi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel