Regizorul Christophe Ruggia, exclus dintr-o organizaţie profesională

Societatea Realizatorilor de Filme (SRF) din Franţa a anunţat luni că a luat decizia de a îl exclude din rândul membrilor săi pe regizorul Christophe Ruggia, după acuzaţiile de hărţuire sexuală formulate împotriva sa de actriţa Adele Haenel, care a dezvăluit că era minoră în perioada comiterii faptelor, informează AFP.

'În urma anchetei publicate de Mediapart, SRF îşi exprimă sprijinul total, admiraţia şi recunoştinţa faţă de actriţa Adele Haenel, care a avut curajul de a se exprima după atâţia ani de tăcere. Vrem să îi transmitem că o credem şi că am luat act imediat, fără să ne ascundem de partea noastră de responsabilitate', au transmis reprezentanţii SRF într-un comunicat.

'Am demarat astăzi procedura de radiere a lui Christophe Ruggia din rândurile SFR', au adăugat reprezentanţii acestei asociaţii profesionale a cineaştilor francezi, care numără aproximativ 300 de membri. Christophe Ruggia, în vârstă de 54 de ani, regizorul unor filme precum 'Le Gone du Chaaba' şi 'Les Diables', a fost de mai multe ori copreşedinte şi vicepreşedintele acestei asociaţii, între anii 2003 şi 2019.

Într-o amplă anchetă publicată duminică de Mediapart, actriţa franceză în vârstă de 30 de ani, recompensată cu două premii Cesar, inclusiv pentru cea mai bună actriţă cu rolul din 'Les Combatants' (2015), l-a acuzat pe Christophe Ruggia, cu are a colaborat la primul său film, 'Les Diables', de 'atingeri nepotrivite' şi 'hărţuire sexuală', fapte ce ar fi fost comise timp de trei ani, când ea avea între 12 şi 15 ani. În replică la aceste acuzaţii, Christophe Ruggia a trimis jurnaliştilor de la Mediapart o declaraţie prin intermediul avocaţilor săi, în care precizează că 'respinge categoric' orice acuzaţie de comportament neadecvat 'faţă de acea fată care era pe atunci minoră'.

'Sunt şocată că el dezminte', a declarat Adele Haenel, luni seară, într-o emisiune în direct, difuzată pe site-ul Mediapart. 'Sunt încă şi mai şocată de faptul că el spune că 'm-a descoperit', pentru că în realitate el m-a distrus', a adăugat actriţa. 'Au trecut 17 ani de atunci şi drumul a fost unul extrem de lung. Lumea s-a schimbat. Şi de aceea pot să vorbesc acum , datorez faptul de a putea vorbi acum tuturor acelor femei care au vorbit în cadrul scandalurilor #MeToo şi care m-au ajutat să-mi schimb perspectiva pe care o aveam faţă de lucrurile pe care le-am trăit.

Dintr-o dată, am vrut să contribui şi eu la aşa ceva', a explicat Adele Haenel. Potrivit actriţei franceze, hărţuirile ar fi avut loc între 2001 şi 2004, când avea vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani, iar regizorul avea 36-39 de ani. Ea descrie comportamentul acestuia în timpul filmărilor şi după lansarea peliculei 'The Devils' drept o 'hărţuire sexuală permanentă', care a inclus 'atingeri [pe] coapse şi pe tors' şi 'sărutări forţate pe gât'. Incidentele ar fi avut loc în apartamentul regizorului şi în timpul călătoriilor spre locurile în care erau organizate diverse festivaluri de film.

Ancheta Mediapart a avut loc pe parcursul a şase luni şi a inclus intervievarea a peste 30 de persoane care îi cunosc pe Haenel şi pe Ruggia, inclusiv a regizoarei Celine Sciamma ('Portrait Of A Lady On Fire') şi a lui Bertrand Faivre, producătorul filmului 'Turmoil', regizat în 2011 de Christophe Ruggia. Bertrand Faivre a declarat în acelaşi articol că va înceta colaborarea cu regizorul după ce a aflat despre existenţa acestei anchete. În prezent în vârstă de 30 de ani, Adele Haenel a fost nominalizată de şase ori la premiile Cesar şi a câştigat de două ori acest trofeu, pentru 'Love At First Fight' în 2015 şi 'Suzanne' în 2014, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel