Regizor român, premiat la Cannes

Regizorul român Alexandru Nanau a fost premiat la Cannes pentru filmul documentar "Toto și surorile lui".

Filmul documentar Toto şi surorile lui, în regia lui Alexander Nanau a obţinut Prix France Culture Cinema 2016 în cadrul Festivalului internaţional de film de la Cannes, se arată într-un comunicat remis Agerpres

Premiul este acordat anual de Radio France Culture celui mai bun film care a fost lansat în ultimul an în cinematografele din Franţa. 

Ceremonia de decernare a premiului s-a desfăşurat sâmbătă la Pavillion Unifrance din cadrul Festivalului internaţional de film de la Cannes. Cu acelaşi prilej, cineastul american Frederick Wiseman a fost onorat cu Prix France Culture Cinema Consecration. 

Filmul lui Alexander Nanau a fost votat de zeci de studenţi care studiază pentru a deveni critici de film dintr-o listă de cinci filme documentare nominalizate. Celelalte patru producţii care au fost nominalizate pentru acest premiu au fost: Janis Joplin, de Amy J. Berg, Une jeunesse allemande, regizat de Jean-Gabriel Périot, Je suis le people, de Anna Rousillon şi Les Ogres, regizat de Léa Fehner. 

Documentarul, prezentat în Franţa cu titlul "Toto et ses soeurs", a avut premiera mondială în septembrie 2014 la Festivalul de Film de la San Sebastian, iar la 17 mai va fi lansat în Franţa pe format DVD. 

"Toto şi surorile lui" spune povestea lui Totonel (10 ani) şi a tinerelor Andreea (14 ani) şi Ana (17 ani), care aşteaptă ca mama lor să se întoarcă de la închisoare. Pe măsură ce cresc, fiecare dintre ei învaţă cum să supravieţuiască pe cont propriu, sperând că mama lor se va întoarce şi familia se va reuni şi vor trăi departe de sărăcia, violenţa şi drogurile care îi înconjoară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel