EXCLUSIV  REGELE MIHAI. Sorin Dumitrescu, observație. GREȘEALA nesemnalată făcută de presă: ”Cum își permit?”

regele-mihai-1997
regele-mihai-1997

Pictorul Sorin Dumitrescu, un apropiat al Casei Regale, a sesizat o eroare pe care marea majoritate a presei a făcut-o după decesul Regelui Mihai.

Astfel, foarte multe instituții media, atât televiziuni sau presă scrisă sau online, s-au adresat publicului după decesul Regelui Mihai I al României cu cuvintele ”ultimul rege”. Pictorul atrage atenția acestui aspect.

”Simplul fapt că toată lumea spune „ultimul Rege”, parcă a înnebunit lumea. De unde știu ei că este ultimul? Că așa vor ei? Cine vrea? Băsescu? Putin? Cum își permit să spună ”ultimul Rege”, el este Regele Mihai. Dacă va mai veni un rege, foarte frumos”, a precizat Sorin Dumitrescu la interviurile DC News Live.

Totodată, acesta nu a exclus nici o regină pe tronul României, precizând că a cunoscut-o pe Regina Ana, soția Regelui Mihai, care ar trebui să fie un model demn de urmat.

În prezent, Majestatea Sa Margareta, prima în linia de succesiune și Custodele Coroanei, a decis să nu folosească titulatura de Regină atâta timp cât România este republică.

MJ Margareta a luat această decizie cu toate că putea folosi titulatura imediat după decesul Regelui Mihai I al României.

Potrivit normelor fundamentale ale Familiei Regale a României, ”imediat după decesul Șefului Casei Regale”, ”fără vreo proclamație ulterioară”, primul în linia de succesiune primește titlul și apelativul de Rege sau Regină.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel