EXCLUSIV  Regele Mihai, Europa Liberă, promovare. Bogdan Lefter, răspuns către critici

regele mihai
regele mihai

Scriitorul Ion Bogdan Lefter și Tudor Vișan-Miu, președinte Organizația de Tineret-Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei, au vorbit la interviurile DC News despre situația monarhia românească.

Scriitorul Bogdan Lefter a abordat și subiectul postului de radio Europa Liberă, unde Regele Mihai transmitea mesaje românilor de Crăciun și de Paște. Totuși, tot mai multe voci critică azi ieșirile rare ale Regelui la Europa Liberă, dar și puținele referiri și emisiuni centrate pe monarhie ale postului de radio. Aceste critici susțin că popularitatea Regelui știrbită de cele patru decenii de propagandă comunistă, putea fi cu ajutorul Radio Europa Liberă, promovată.

Bogdan Lefter a explicat la DC News această situație.

Trebuie să privim și către situația Regelui și către situația Europei Libere. Europa Liberă era un post de radio de informație. Sigur, putem discuta despre felul în care mass-media are un rol educativ, pe care și-l asumă mai mult sau mai puțin. 

(...)

Primul lucru pe care un post de radio, de televiziune, un site, un portal de știri, trebuie să le facă este în primul rând informația și dezbaterea în jurul informației. Europa Liberă nu a avut în niciun caz ostilitate, răceală, față de Casa Regală, față de Regele Mihai, l-a primit cu brațele deschise în programele sale când Regele a dorit. Pe de altă parte, dacă vorbim de personalitatea Regelui Mihai, el a fost într-un mod extraordinar de decend și de demn în acrod cu ceea ce statutul regal, al regalității, al monarhismului în modernitate și astăzi în post-modernitate, adică în regimuri constituționale presupune, adică o poziție detașată față de politică”, a precizat Bogdan Lefter.

Acesta a vorbit și despre emisiunea de la TVR ”Ora Regelui” care restituie adevărul istoric, precizând dificultatea cu care se putea face la Europa Liberă.

”E o emisiune absolut meritorie și elegantă, de bună ținută. Întotdeauna putem face comparații, trebuie să le facem, ele sunt un instrumet de cunoaștere și investigare, dar adeseori ele se lovesc de niște contra-argumente serioase. Televiziunea Română este  o televiziune finanțată din banii publici ai statului, Europa Liberă a avut un statut de post de radio independent finanțată de Congresul SUA pentru promovarea democrației în lume. Televiziunea Română este un post de presă de 24 de ore care poate săptămânal să aloce o oră pentru o asemenea emisiune de recuperare istorică în timp ce Europa Liberă avea un program de câteva ore, după amiaza și seara, în care se condensa tot, actualitatea internă, actualitatea externă”, a explicat Bogdan Lefter.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel