Regele Mihai a murit. Regina Margareta - document-cheie

Principesa Margareta și Regele Mihai
Principesa Margareta și Regele Mihai

În 2011, Regele Mihai a anunțat ruperea legăturilor istorice şi dinastice cu Casa de Hohenzollern şi renunţarea la titlurile "Hohenzollern-Sigmaringen", respectând astfel decizia din 1921 a Regelui Ferdinand I de a conferi un caracter naţional şi independent Dinastiei şi Casei Regale a României.

Acum, după moartea Regelui Mihai, ne putem referi la Principesa Margareta cu titlul de regină, dacă îi atribuim o funcție simbolică. Din moment ce îi recunoaștem titlul de principesă, prin documentul din 2011, vorbim automat despre Regina Margareta. 

Regele Mihai a anunțat în documentul respectiv, care are trei articole, că din 10 mai 2011 a luat sfârşit toate legăturile dinastice dintre Casa Regală a României şi Casa Princiară de Hohenzollern.

"În conformitate cu dorinţele regretatului nostru bunic, Majestatea sa Regele Ferdinand I, şi cu decizia sa din anul 1921, familia regală a României şi membrii săi au purtat şi poartă numele de 'al (a) României'. Dar începând cu 10 mai 2011, Casa Regală a României nu va mai purta numele de 'Hohenzollern-Sigmaringen', şi nu va mai fi cunoscută de la această dată sub numele de 'Casa de Hohenzollern-Sigmaringen'. Casa Regală română va fi cunoscută de acum înainte numai sub numele de 'Casa Regală a României', se arăta în document.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel