Refuz Rovana Plumb. Viorica Dăncilă, DECLARAȚII după ce Klaus Iohannis a chemat-o la Cotroceni

Premierul Viorica Dăncilă iese cu declarații de presă după ce Rovana Plumb a fost respinsă pentru funcția de comisar european. Anterior, președintele Klaus Iohannis o chemase la Palatul Cotroceni, miercuri, pentru a vorbi despre propunerea de comisar european din partea României. 

”Președintele PSD și prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, va susține o declarație de presă astăzi, 30 septembrie 2019, începând cu ora 19.00, la sediul central al PSD din Șos. Kiseleff nr. 10.” anunță PSD. DCNews va transmite declarațiile premierului. 

Klaus Iohannis, invitație la Cotroceni, când nu era tranșată situația Rovanei Plumb

Ele vin în contextul în care, în această dimineață, președintele Klaus Iohannis a chemat-o la consultări la Cotroceni pe premierul Viorica Dăncilă, miercuri, de la ora 12:00, cu privire la ”aspecte legate de nominalizarea persoanei pentru funcția de membru al Comisiei Europene. Această chestiune reprezintă o problemă urgentă și de importanță deosebită pentru statul român.”

Propunerile din România și Ungaria, respinse

În momentul transmiterii invitației, ședința Comisiei JURI în care urma să se decidă soarta Rovanei Plumb nici nu începuse. 

Ulterior, șeful biroului de purtători de cuvânt al Parlamentului European, Jaume Duch Guillot, a scris pe Twitter despre respingerea Rovanei Plumb. Decizia s-a luat fără a mai fi consultări sau discuții pe această temă. 

"Comisia Juridică a Parlamentului European a votat că cei doi comisari desemnați (România și Ungaria) sunt incapabili să exercite funcțiile lor în acord cu Tratatele și Codul de Conduită. Președintele Parlamentului European va întreba acum ce pași intenționează să ia Ursula von der Leyen", a scris, luni, pe Twitter, Jaume Duch Guillot.

Scrisoarea Rovanei Plumb

Rovana Plumb trimisese și o scrisoare Comisiei JURI în care anunța că și-a rezolvat problema cu privire la creditul luat de o persoană fizică, dându-i, în schimbul creditului, două apartamente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel