EXCLUSIV  Refugiația Germania. Luca Vincenti: Merkel, poziție ciudată. Paradis artificial, vopsit

Sociologul, jurnalistul și scriitorul Luca Vincenti a vorbit, la interviul DCNews, despre fenomenul refugiaților și poziția ciudată a Germaniei. 

”Poziția e foarte ciudată. Noi, în Italia, suntem cei mai mari primitori de imigranți, vorbim despre extracomunitari, și datorită poziției geografice, suntem la doar 500 de kilometri și e evident. Nouă, Angela Merkel ne spune cum trebuie să facem, dar ea ce face? La nivel politic e foarte interesant, din punct de vedere sociologic, să înțelegem ce se întâmplă în Germania. Eu știu de la mulți prieteni de-ai mei că Germania nu e paradisul artificial, așa cum a fost vopsit. (...) Germania e mare primitor de imigranți, e foarte democratică. A început cu kurzii pe care i-a primit 20-25 de ani. Ei au fost `absorbiți`, sunt cetățeni germani. Apoi au venit sirienii și imigranții din alte națiuni, printre care s-ar putea număra și oameni cu diferite ideologii. Atunci, nemții nu au fost așa fericiți. Au dat semne că ar putea fi probleme în societate. Imediat au fost conflicte, violuri în Germania și Franța. Apropo de migranți, și-n Finlanda, și-n Elveția au fost au fost probleme cu imigranți. Nu putem să spunem că sunt oameni închiși acolo, nu, sunt oameni primitori, iar țările chiar au nevoie de imigranți, dar, evident, de calitate, muncitori”, a spus Luca Vincenti, pentru DCNews

Luca Vincenti (sociolog, criminolog şi scriitor) a lucrat şi ca jurnalist pentru paginile de cultură ale publicaţiilor 'L'Adige' şi 'Il Mattino'. În anul 2000 publica 'Diari di una domenica ultra' și în anul 2002 romanul 'Lucciola c'è il Sole e Verrà l'Estate'.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel