Urmărește emisiunea live


Refugiați Germania. Aliatul Angelei Merkel nu vrea cotă maximă

Horst Seehofer, președintele Uniunii Creștin Sociale (CSU), aliatul bavarez al formațiunii Angelei Merkel, Uniunea Creștin Democrată (CDU), a anunțat duminică că renunță la solicitarea sa privind impunerea unei cote maxime de refugiați cărora să li se permită să intre în Germania. 

"Situația s-a schimbat, politica Berlinului s-a schimbat", a afirmat Horst Seehofer într-un interviu acordat postului public de televiziune german ARD, referindu-se la condițiile mai stricte în prezent pentru solicitanții de azil în Germania și la măsurile de protecție a frontierelor introduse de UE începând din 2015.

"Există în mod evident mai puțină imigrație decât atunci când am făcut aceste declarații" în legătură cu impunerea unei limite pentru numărul de refugiați, a spus el.

Politicianul conservator a afirmat anterior că nu va exista o coaliție de guvernământ cu CDU fără stabilirea unei limite superioare anuale pentru refugiați. El a cerut ca numărul solicitanților de azil să fie limitat la 200.000 pe an. Angela Merkel s-a opun unei astfel de limite, afirmând că este neconstituțional.

Din 2015, Germania a găzduit peste un milion de solicitanți de azil, mulți dintre ei sirieni, irakieni și afgani care au fugit de conflicte și persecuții, ceea ce a adus Angelei Merkel laude pe plan internațional dar și atacuri xenofobe, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel