Referendum familie. BEJ Bihor, decizie privind pliantele din pungile cu pâine

foto: tion.ro
foto: tion.ro

Biroul Electoral Judeţean Bihor a emis miercuri o hotărâre prin care dispune oprirea distribuirii pliantelor în pungile cu pâine reclamate marţi şi colectarea celor distribuite.

'Hotărârea va fi dusă la îndeplinire de către Primăria Comunei Jugaşu de Jos şi va fi adusă la cunoştinţa producătorului Vital Produs Lugaşu de Jos', se arată în hotărârea BEJ Bihor, postată pe site-ul Instituţiei Prefectului Bihor. Decizia BEJ survine după sesizarea primită din partea Asociaţiei pentru echitate Prisma, înregistrată pe 2 octombrie, prin care se semnala faptul că societatea comercială respectivă, cu sediul în comuna Lugaşu de Jos, a introdus în interiorul pungilor cu produse de panificaţie pliante care instruiesc electoratul în legătură cu ce opţiune ar trebui să-şi exprime la referendum, precum şi faptul că aceste pliante conţin şi culorile steagului naţional.

Pliantele încălcau legea

BEJ a constatat faptul că pliantele cuprind o succesiune de culori care reproduc drapelul României, fapt care încalcă prevederile legale, art.79 al.7 din legea 208/2015, şi în temeiul articolului 28 al.1 lit.b din legea 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului. Pliantele introduse în pungile cu pâine au următorul text: 'Apără copiii României! Apără căsătoria dintre un bărbat şi o femeie! Apără România de mâine! VINO LA REFERENDUM! VOTEAZĂ 'DA' pentru definirea în Constituţie a căsătoriei dintre un bărbat şi o femeie. 6-7 octombrie 2108, să fim 6.000.000 la VOT! Doar aşa ne apărăm copiii'. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel