Cine face jocurile. Bogdan Chirieac, previziune devastatoare: Se prăbușește până anul viitor

Victor Ponta FOTO AGERPRES
Victor Ponta FOTO AGERPRES

Bogdan Chirieac susține că în prezent ”toată lumea face jocurile” pe scena politică, iar Guvernul Dăncilă nu va cădea în urma tensiunilor politice din ultima perioadă. 

Bogdan Chirieac a fost întrebat în cadrul unei emisiuni televizate dacă Victor Ponta și parlamentarii pe care îi are ar putea face jocurile. De asemenea, analistul politic a fost întrebat și dacă va pica Guvernul Dăncilă în urma tensiunilor politice din ultimele zile.

”Toată lumea face jocurile. PNL-ul nu face jocurile? Totuși, au vreo 20% în momentul acesta. Eu nu cred că va pica Guvernul Dăncilă, cel puțin nu deocamdată pentru că așa cum spuneți toată lumea face jocurile. E foarte greu. Eu am citit o statistică astăzi din care am aflat, înțeleg că este un Eurostat, că 34,4% dintre veniturile României sunt folosite pentru achitarea salariilor la stat. În comparație cu Germania unde se folosesc doar 16,6%. Creșterea a fost asimptotică în ultimii ani. Înțeleg că de la 1 septembrie se majorează punctul de pensie și salariile profesorilor. Înțeleg că sunt și alte majorări care trebuiau să aibă loc în 2022 și care intră în vigoare la 1 septembrie 2019. O să spuneți că este dezechilibru. Nu explicați poporului muncitor asta pentru că poporul a primit majorările și citind pe internet a aflat că totul merge rău în țara asta și a votat în consecință pe 26 mai. Asta este, asta e democrația, ăsta e nivelul de civilizație. Deci viitorul Guvern va trebui să plătească aceste salarii la stat, o ineficiență crasă, pensiile speciale, despre care și PNL și USR au spus că le desființează. E vorba că cel care se încumetă acum la guvernare are mari șanse să se prăbușească până anul viitor la alegerile din noiembrie, decembrie”, a susținut Bogdan Chirieac, analist politic, în direct la România TV. 

VEZI ȘI: Reformă Guvern. Victor Ponta: Și doamna Dăncilă a fost de acord

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel