Urmărește emisiunea live


Referendumul pentru familie, în presa internațională

LGBT
LGBT

Referendumul pentru modificarea Constituţiei în sensul definirii căsătoriei ca fiind posibilă doar între un bărbat şi o femeie a stârnit un val de reacţii în presa internaţională.

Referendumul care va avea loc în acest weekend a fost tratat pe larg de publicaţii internaţionale în ultimele 48 de ore. Euronews susţine că "România organizează un referendum controversat în acest weekend, care ar putea face mai grea ca niciodată legitimarea căsătoriei dintre homosexuali". Mai mult, publicaţia a prezentat şi opinii ale unor lideri ai comunităţii LGBT. "România are responsabilitatea să protejete toţi cetăţenii", a spus Arpi Avetisyan, ofițer de litigiu la ILGA-Europe.

Atac dur în Financial Times

Financial Times critică aspru PSD-ul si susţine că acest referendum "pare a fi o diluare a standardelor democratice", iar motivul pentru care a fost creat ar fi distragerea atenţiei de la controversele judiciare. 

AFP susţine că nu va schimb nimic

AFP susţine că referendumul de pe 6 şi 7 octombrie este susţinut de Biserica Ortodoxă Română şi că rezutatul votului nu va schimba nimic pentru că legislaţia din România nu autorizează căsătoria între persoane de acelaşi sex. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel