Președintele CCR cere lămuriri la BEC, în privința referendumului pe justiție. Validat sau nu?

CCR
CCR

Președintele CCR cere lămuriri suplimentare, la BEC, în cee ce privește referendumul pe justitie din 26 mai.

Valer Dorneanu a întrebat BEC de ce numărul votanţilor nu a fost identic la cele două întrebări, dar a avut şi alte nelămuriri, potrivit Antena 3.

CCR a transmis o adresă către BEC în care cere mai multe lămuriri în privinţa referendumului pe justiţie convocat de preşedintele Klaus Iohannis. Pe de-o parte, judecătorii CCR întreabă de ce există această diferenţă între numărul de votanţi la prima întrebare şi numărul de votanţi la cea de-a doua întrebare.

De asemenea, CCR mai întreabă BEC de ce a interpretat listele electorale ca fiind liste electorale pentru referendum şi nu permanente. În funcţie de acest lucru, este stabilit pragul la referendum. Conform legii, referendumul trebuie să îndeplinească acel prag de 30% prezență din listele electorale permanente.

Astăzi, într-o şedinţă care va avea loc la ora 14:00, BEC ar trebui să ia în discuţie această solicitare, să dea toate răspunsurile către CCR, că mai apoi aceştia să ia o decizie în legătură cu validarea sau nu a referendumului pe justiţie, care a fost amânată până pe 27 iunie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel