#ReferendumFamilie. Cum votează Băsescu: În mod paradoxal...

Traian Băsescu
Traian Băsescu

Traian Băsescu a spus că va vota cu „da” la scrutinul din 6-7 octombrie, pentru redefinirea familiei în Constituţie, menţionând că, în mod paradoxal, referendumul este susţinut de socialişti.

„În mod paradoxal, la noi, referendumul este susţinut de socialişti, însă eu provin din familia popularilor europeni care sunt creştin democraţi şi care încurajează familia. Deci, voi merge la vot pentru un da, familia formată dintr-un bărbat şi femeie. Din punct de vedere politic rămân un om de dreapta, însă, pe de altă parte, trebuie să vă spun că am văzut discuţii legate de Constituţie, că n-ar permite modificări care reduc potenţiale drepturi, aşa este, numai că tot în Constituţia pe care o invocă cei care vorbesc de un referendum care nu ar fi tocmai constituţional, deci tot în aceeaşi Constituţie a României, scrie că tratatele şi convenţiile internaţionale la care România este parte prevalează (...) asupra dreptului intern”, a declarat Traian Băsescu, sâmbătă, la România TV.

Referendumul privind redefinirea familiei va avea loc pe 6 şi 7 octombrie, între orele 7,00 şi 21,00. Întrebarea care le va fi adresată cetăţenilor şi la care aceştia trebuie să răspundă cu 'da' sau 'nu' va fi: „Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel