Referendum pe Justiție + protest Piața Universității. Protestatara Angi Șerban, informații tari

Rodica Mitu / 30 Martie 2019 / 16:08
Angi Șerban
Angi Șerban

Angi Șerban a vorbit, în exclusivitate pentru DCNews, despre referendumul anunțat de președintele Klaus Iohannis, precum și despre protestul ce va avea loc sâmbătă seară.

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că referendumul pentru Justiție va fi organizat pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare. Șeful statului nu a precizat care va fi întrebarea de pe buletinul de vot, însă a adăugat că este dreptul suveran al cetățenilor să decidă dacă „corupția va deveni politică de stat" în România.

Protestatara Angi Șerban consideră că întrebarea adresată românilor trebuie să fie simplă și în același timp tehnică. „O formulare concretă nu am. Noi (n.r. referindu-se la „Corupția Ucide") am lucrat pe trei întrebări, împreună cu ceilalți colegi de la grupurile civice. Unele sunt prea tehnice, altele prea populare. Încă nu avem soluția minune. Din punctul meu de vedere, ar trebui să fie o întrebare simplă, pentru a fi înțeleasă de orice cetățean cu drept de vot, și corectă din punct de vedere tehnic, pentru a putea produce efecte juridice", a spus Angi Șerban pentru DCNews.

Protest în Piața Universității

 

Sâmbătă seară, va avea loc un protest în București. „De data aceasta, se desfășoară în Piața Universității. Nu știu să spun exact la ce număr de persoane ne așteptăm, pe evenimentele anunțate pe Facebook sunt câteva mii. Ne-am dori să-și dea demisia din funcțiile pe care le dețin absolut toți cei care au dosare penale și care atacă constant justiția", a spus Angi Șerban.