Referendum Justiție, principala problemă. Chirieac: Nu e prea târziu pentru PNL

Sursă foto: site PNL
Sursă foto: site PNL

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit la România TV despre motivul pentru care oameni din PNL au ales să treacă la ALDE și consideră că aducerea lui Rareș Bogdan a fost un lucru bun pentru a ridica imaginea partidului. 

În contextul discuțiilor legate de referendumul pe Justiție organizat de Klaus Iohannis în data de 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare, Bogdan Chirieac a amintit că o principală problemă a organizării era ca PNL să nu fie afectat, însă consideră că șansele PNL de a nu înregistra un scor sensibil mai mic decât USR cresc.

Totodată, Bogdan Chirieac consideră că ideea de liberal nu mai este reprezentată cum trebuie în Partidul Național Liberal de astăzi.

Principala problemă era ca nu cumva să afectezi PNL-ul cu acest referendum. Pentru domnul Iohannis, probabil că este prea târziu pentru a mai intra în turul doi la prezidențiale. Pentru PNL, însă nu este prea târziu. PNL rămâne cu șansele întregi pentru anul viitor la locale și parlamentare. PNL este un partid ca și PSD, ca și ALDE, deja consacrat, indispensabil bunului mers al acestei țări. 

Dacă ești liberal, înseamnă cumva că faci parte dintr-o elită. Ești ori intelectual, ori antreprenor. Asta este zona. De aceea s-au dus mulți către ALDE în momentul acesta. Nu te duci să spui că săriți cu parul pe ei. Nu asta îți spune PNL: 'Săriți cu parul la ei'. PNL ți-a făcut Marea Unire în această țară. A fost idee bună să îl ia pe Rareș Bogdan președinte și să ridice puțin pentru că erau toți morți. USR era călare pe ei. E foarte important limbajul pentru că liberalii și-au stricat ochii citind cărți, ceea ce nu se întâmplă în România de astăzi, se strică ochii stând pe Facebook, a spus analistul politic Bogdan Chirieac, prezent în emisiunea Andreei Crețulescu, la România TV.

Citește și părerea analistului cu privire la întrebările anunțate de Klaus Iohannis pentru referendum:  Chirieac: Iohannis și elefanții. Legătura cu referendumul pe justiție

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel