Referendum justiție. Andi Cristea, europarlamentar PSD: RUGĂMINTE pentru Iohannis

Darius Muresan / 19 Martie 2019 / 20:42
Andi Cristea
Andi Cristea

Eurodeputatul PSD Andi Cristea, vicepreședinte al Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul European (AFET), a avut un mesaj după ce Klaus Iohannis a zis că se gândește să demareze procedurile pentru un referendum pe justiție.

”Domnul Președinte e aproape hotărât. România merită mai mult decât un Președinte care se tot încălzește pe marginea terenului (politic) ca apoi să se răcorească la ski.

Blocajul nu înseamnă activitate.

Rugăminte, ca cetățean: mai faceți vreo emisiune în care chiar să explicați (presei și cetățenilor) pe larg ce faceți sau e o emisiune per mandat, apoi soare și zăpadă?

PS. Un referendum nu ține loc de România Educată. E greu să mergi prin țară și să vorbești oamenilor de moștenirea ta când ești comod...”, a scris Andi Cristea pe Facebook.

''Aproape hotărât''

 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că este ''aproape hotărât'' să convoace referendum naţional pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare.

"Lucrăm deja intens la asta, analizăm datele, variantele, partea legală. Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru data de 26 mai, când avem alegeri europarlamentare. Lăsaţi-mi o marjă, care se datorează nevoii unei analize aprofundate, unei discuţii aprofundate, fiindcă nu vreau să fac eu un referendum pentru ceva anume, dacă fac referendum atunci vreau să am parteneri nu numai partidele, probabil mai mult din Opoziţie, societatea civilă, românii care doresc să dea un semnal clar şi pentru asta pot să vă spun că, de o săptămână încoace, lucrăm foarte intens. I-am rugat pe cei din echipa mea să îmi propună mâine - poimâine un draft de agendă, care cu siguranţă va presupune o întâlnire şi cu câţiva reprezentanţi foarte hotărâţi din societatea civilă", a spus şeful statului, la dezbaterea "Preşedinte sau cetăţean/ om politic şi societate civilă", organizată în cadrul Festivalului internaţional de film documentar şi drepturile omului de către Asociaţia One World România.