Referendum. Ficeac: Asta ne așteaptă! E cea mai mare problemă a invalidării

Analistul politic Bogdan Ficeac afirmă că urmarea invalidării referendumului pentru familie va fi, 'din nefericire', presiunea care se va exercita tot mai puternic asupra sistemului de învăţământ, începând din clasele primare, echivalând cu 'prozelitismul pentru LGBT'.

'Din punctul meu de vedere, formal, referendumul era inutil, pentru că erau o mulţime de reglementări, o mulţime de legi care se puteau da, o mulţime de alte acte normative care făceau inutil acest referendum. Dar, din punct de vedere simbolic el avea o importanţă uriaşă pentru că ar fi arătat poziţia cetăţenilor României faţă de tipul de societate în care doresc să trăiască ei, copiii lor, nepoţii lor. Pentru că acum, cea mai mare problemă, din punctul meu de vedere este presiunea care se va exercita tot mai puternic asupra sistemului de învăţământ începând din clasele primare, urmare a Convenţiei de la Istanbul, cu problema identităţii de sex, cu tot felul de lecţii, de cursuri în care, de fapt să rezumăm aşa foarte simplist, dar nu cred, se va face prozelitism pentru LGBT. Din punctul meu de vedere, pentru copiii până la 18 ani lucrurile astea sunt inadmisibile. După 18 ani face fiecare ce doreşte cu viaţa lui. Vor începe asemenea presiuni, foarte puternice, asupra curriculei şcolare de la cele mai mici clase. Or, acolo, când e vorba de copii, aici trebuie să ne gândim foarte mult în ce fel de societate vrem să trăim. Din nefericire, concetăţenii noştri nu s-au gândit sau nici nu li s-a spus - şi cred acest lucru - nu li s-a spus care vor fi marile implicaţii ale unui asemenea vot, repet, în principal simbolic, nu neapărat formal', a declarat duminică, pentru Agerpres, Bogdan Ficeac.

Lipsa dezbaterilor

Analistul consideră că din spaţiul public românesc au lipsit dezbaterile 'pe esenţa problemei', invalidarea referendumului conducând la un vot de blam acordat de cetăţeni atât clasei politice, cât şi Bisericii Ortodoxe Române.

'Din nefericire aici nu a fost niciun fel de dezbatere publică pe esenţa problemei. În plan politic a fost o ceartă între partide. Indiferent ce ar fi spus spre exemplu PSD, ceilalţi spuneau invers. Nu contează miza pentru ei, decât cearta politică. În spaţiul mediatic, la fel, nu a fost abordată esenţa problemei. Biserica Ortodoxă, ca şi clasa politică, va ieşi cu un vot de blam. Clasa politică iese cu un vot de blam pentru că oamenii par a nu mai avea încredere în acest instrument democratic extraordinar, adică nu mai au încredere că voinţa lor contează. Din nefericire, şi Biserica Ortodoxă va primi un vot de blam pentru că nu a reuşit să mobilizeze enoriaşii ei, care, probabil, se vor duce, când au câte o problemă, la moaştele Sfintei Filofteia, la Moaştele Sfântului Mina ş.a.m.d., dar mai puţin la referendum', a mai spus Bogdan Ficeac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel