EXCLUSIV  Referendum familie. Sergiu Andon: Patriarhul Daniel a făcut cerere. Miezul problemei este acesta

familie
familie

Avocatul Sergiu Andon analizează tema referendului pentru familie din perspectiva drepturilor copilului care ar crește într-o familie homosexuală. 

Sergiu Andon a spus că totul a pornit de la o scrisoare a Patriarhului Daniel. Avocatul a mai zis că există atât interese politice, cât și un pericol real care face ca referendumul să capete sens.

"Tema a strârnit atâtea pasiuni. Refendumul este un subiect vechi. Patriarhul a făcut o cerere acum un an și jumătate. Nu vă ascund că mi-a cerut o anumită implicare. Acum, toamna, a venit și momentul în care politicienii și-au dat seama că ar putea beneficia de o anume atenție zdrăngănind și clopoțelul acesta. Dincolo de implicarea politică, tema este necesară", a declarat Andon.

Non-homofobie sau familie, diferențe în cazul cuplurilor care cresc copii

Avocatul explică faptul că principala problemă apare în condițiile în care familiile homosexuale ar adopta copii. "În mod real, se crea perspectiva căsătoriilor homosexuale și aici trebuie să facem o diferență între non-homofobie, între democrația care oferă șanse oricăror preferințe și familie care este altceva. Miezul problemei stă în copii. În afara definințiilor tradiționale, familia este, de fapt, cadrul în care cresc copiii. Adversarii acestei modificări spun că de ce să nu avem dreptul să creștem copii. Argumentul meu e simplu. Aveți dreptul să creșteți, dar nu aveți dreptul să decideți asupra opiniilor și libertății copiilor atunci când ei vor avea discernământ.

Una este să cresc un copil pe ceea ce am moștenit bun sau prost, ca lege a firii, și alta este ca el să se dezvolte cu niște concepte particulare, excepții. Pe românește, legea trebuie să garanteze viitorilor cetățeni că ei se nasc și evoluează până la vârsta discernământului în cadrul oferit de natură și nu în cadrul conturat de unele deprinderi, obiceiuri efemere. Aici e vorba despre o protecție a naturalului copilului", a explicat Andon. 

Copilul va avea o pecete

Avocatul spune că nu este de acord ca un copil care nu are încă discernământ să fie "programat" cu anumite preferințe sexuale care prin firea lor nu sunt conforme cu starea naturală.

"Acel copil va avea o pecete între alți copii. Nu m-ar deranja familiile homosexuale, dacă nu ar face prozelitism prin copii. Nu trebuie să se nască copii cu un cip deja implantat sub piele. Este aceeași situație ca la refuzul de vaccinare a copiilor practicat de familie", a adăugat Sergiu Andon.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel