Referendum familie. Dragnea: Trebuie făcut

Liviu Dragnea a spus, că referendumul privind familia trebuie făcut, dar, pe de altă parte, trebuie găsită o soluţie corectă şi pentru acea categorie de oameni care au 'alt tip de orientare sexuală'.

"Eu sunt convins că referendumul privind familia trebuie făcut şi am cerut colegilor mei să rezolve şi această problemă, pentru că avem un vid legislativ în ceea ce înseamnă procedura care trebuie urmată. În foarte scurt timp o rezolvăm. Subiectul este foarte sensibil, dar este şi foarte profund. Dincolo de orice altceva, dacă vorbim de democraţie participativă, dacă vorbim de modul cum te raportezi la ceea ce vor oamenii, sunt 3 milioane de semnături, nu poţi să negi lucrul ăsta, nu poţi să nu iei în seamă 3 milioane de români care au spus ceva. Şi atunci cine poate decide dacă ceea ce au spus ei trebuie transpus în Constituţie sau nu? Doar întreaga societate prin referendum", a spus Dragnea, la Antena 3.

El a adăugat că acum Parlamentul nu poate genera un referendum, iar aici poate ar trebui ca legislaţia să fie schimbată.

"În România poate genera referendum un primar, consiliul local, preşedintele României, dar Parlamentul, care este forum suprem legislativ, nu poate genera un referendum, ceea ce mi se pare incorect. Cred că această posibilitate ar trebui să fie pusă şi la Parlament. Vedem dacă se poate constituţional sau nu, dar acel referendum trebuie făcut, aş fi vrut să se poată face, aşa cum ne dorisem, în luna aprilie. Nu ştiu dacă mai este posibil. În acelaşi timp, şi spun ceva care poate supăra pe unii, trebuie să fim realişti. Există în România, cum există oriunde în lume, o categorie de oameni care au alt tip de orientare sexuală, nu poţi să întorci capul şi să spui că nu există, că sunt mulţi, că sunt puţini, şi acolo trebuie generată o discuţie, să vedem care poate să fie soluţia corectă care să lase şi această dorinţă firească şi iniţiativă firească să fie dusă la capăt, dar să se găsească o soluţie şi pentru acea categorie. Nu e foarte simplu. Doar dacă ducem acel referendum la capăt şi el va fi validat, nu rezolvăm problema în ansamblu", a mai afirmat Dragnea la "Sinteza Zilei". 

[citeste si]

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy