Roșca Stănescu: USR a furat startul. Scopul este altul

Alegeri
Alegeri

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a reacționat în ceea ce privește organizarea unui referendum, în aceeași zi cu alegerile Europarlamentare. 

”Nu este nimeni, nici măcar de la palatul prezidențial, suficient de naiv, încât să-și imagineze că un asemenea referendum ar trece. Și că un asemenea referendum ar întruni numărul necesar de votanți pentru a constitui o premiză de schimbare a Constituției. Scopul referendumului este altul. Scopul este de a întări retorica unora sau altora din frontul anti PSD, o retorică care merge pe lupta anticorupție și pe demonizarea PSD-ului și sigur, în subsidiar, eventual pentru a aduce mai mulți oameni la vot, ceea ce nu cred că se va întâmpla. Oricum observ că USR a furat startul. S-a suit și călărește pe această izbândă a președintelui la CCR și încearcă să forțeze ca acest referendum să fie organizat simultan cu europarlamentarele. Deși președintele, este clar că își dorește ca referendumul să fie un instrument pentru propria sa victorie electorală în măsura în care va candida”, a declarat Sorin Roșca Stănescu, în direct la România TV. 

Curtea Constituţională a României a admis, miercuri, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis privind modificările aduse Legii referendumului, potrivit Agerpres.

La începutul lunii ianuarie, preşedintele Klaus Iohannis a transmis CCR o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 86/2018 pentru modificarea şi completarea Legii 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, precum şi pentru unele măsuri pentru buna organizare şi desfăşurare a referendumului naţional pentru revizuirea Constituţiei.

Vezi și: 

TRAGEDIE Școală prăbușită. Peste 100 de copii, sub dărâmături

Focare de varicelă. Alertă într-un județ din țară

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel