EXCLUSIV  Referendum 26 mai. Chichirău (USR) reacţionează la decizia BEC: E abuz!

Cosette Chichirău FOTO AGERPRES
Cosette Chichirău FOTO AGERPRES

Hotârâre de ultimă oră a Biroului Electoral Central. Alegerile din 26 mai se vor desfăşura diferit faţă de orice alt scrutin anterior. 


Deoarece în aceeaşi zi se va desfăşura şi referendumul convocat de preşedintele Klaus Iohannis pe tema Justiţiei, BEC a decis ca alegătorii să primească trei buletine diferite de vot, unul pentru europarlamentare şi celelalte două pentru întrebările de la referendum. Astfel, românii vor putea fi de acord cu ambele sau doar cu una dintre întrebările puse la referendum.

În exclusivitate pentru DC NEWS, deputatul USR Cosette Chichirău a reacţionat cu privire la această măsură, pe care a catalogat-o drept un nou abuz. 

"Este un abuz democratic. Toate voturile valabil exprimate trebuie să fie numărate, indiferent de urna în care sunt introduse buletinele de vot", a declarat Chichirău. 

Amintim că marţi, 14 mai, Biroul Electoral Central a luat o decizie care ar putea duce la anularea mai multor voturi exprimate la referendumul din 26 mai, convocat de preşedintele Klaus Iohannis. 

"Alegătorul care doreşte să îşi exercite dreptul de vot îşi va exprima iniţial opţiunea pentru scrutinul la care doreşte să participe (alegerile europarlamentare, referendum sau ambele n.r.). Alegătorul va primi în mod obligatoriu ambele buletine de vot pentru referendum, dacă şi-a exprimat decizia de a participa la scrutin, neavând posibilitatea de a opta doar pentru una dintre întrebări", se arată în decizia BEC din 14.05.2019. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel