EXCLUSIV  Referendum 2019. Daniel Zamfir, întrebare tare - idee pentru Iohannis

Daniel Zamfir
Daniel Zamfir

Senatorul ALDE Daniel Zamfir a subliniat faptul că orice întrebare ar fi lansată de către preşedintele Klaus Iohannis la referendumul pentru justiţie ar trebui să conţină o sintagmă esenţială. 

Referindu-se, în mod evident, la abuzurile relatate în ultimii ani: cu presiuni făcute de procurori, dosare aranjate, martori "sub acoperire" şi protocoale secrete, senatorul Daniel Zamfir a afirmat, pentru DC News, că orice întrebare ar pune preşedintele Klaus Iohannis la referendumul pe justiţie pe care vrea să îl organizeze în ziua alegerilor europarlamentare ar trebui să se termine cu sintagma "fără abuzuri".

Strategia lui Klaus Iohannis     

"În primul rând subliniez că acest referendum este o strategie a preşedintelui Klaus Iohannis de a intra în campania electorală pentru alegerile europarlamentare. Întrebarea pe care vrea să o pună mă îndoiesc că ar fi una suficient de clară pentru a putea trece de Curtea Constituţională şi a se reflecta într-o modificare a legii. Nu văd cum ar putea să sune o astfel de întrebare. Ne aducem aminte că încă de anul trecut se lansase ideea că preşedintele vrea să facă un referendum pe justiţie. 

Privind serios lucrurile, ce să stabilească acest referendum? Dacă vrem să luptăm împotriva corupţiei? Sigur, vrem să luptăm împotriva corupţiei, dar fără abuzuri. Orice întrebare ar pune domnul Klaus Iohannis legată de justiţie, ar trebui să conţină sintagma: 'fără abuzuri': 'Vreţi să luptăm împotriva corupţiei, dar fără abuzuri?'. Hai să ne referim la justiţie şi la ce trebuie să facă aceasta, dar fără abuzuri", a declarat, pentru DC News, senatorul Daniel Zamfir. 

DCNews organizează un concurs pe tema referendumului. Poți câștiga 500 de lei dacă vei ghici! Înscrie-te AICI: Referendum 26 mai 2019 Iohannis - ÎNTREBAREA îți aduce un premiu. Participă și tu!

Preşedintele Klaus Iohannis declanşează seria consultărilor pe tema organizării, concomitent cu alegerile europarlamentare, a unui referendum pe justiţie. Administraţia prezidenţială anunţă că marţi, 26 martie, au loc "consultări cu reprezentanți ai societății civile pe tema referendumului pentru justiție, în Sala de Consiliu, Palatul Cotroceni".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel