Referendum 2018. Ce a pățit Mircea Badea când a mers la vot. Nu i-a venit să creadă

Mircea Badea
Mircea Badea

Mircea Badea a povestit cum a decurs pentru el momentul votării la referendumul pentru redefinirea familiei.

"Extraordinar poporul la acest referendum! Nu știu dacă poporul știe ce a făcut, dar va afla cu siguranță! Cine își imaginează că acest referendum și eșecul său va rămâne fără urmări se înșeală", a zis realizatorul TV.

Cum a decurs momentul votului

"M-am dus la vot sâmbătă, pe la ora 13.00. La secția unde m-am dus, era cel mai discret loc din oraș. Nu era nimeni. Erau multe săli de vot, iar eu eram singur pe culoar. Cum mergeam eu așa, a ieșit un om dintr-o sală și părea că nu se aștepta să mai vadă încă un om. Credea, probabil, că este singurul om rămas pe planetă. Cred că eram singura persoană cu care vorbise în ultimele patru ore. M-a ajutat să găsesc sala unde trebuia să votez. Când am ajuns în clasă nu era decât onorata comisie care era pietrificată. Am intrat să votez. Am avut de ales între șapte cabine. Am pus ștampila pe DA. Nu m-am apucat să vorbesc cu oamenii din comisie. Am văzut ce s-a întâmplat în dosarul lui Dragnea la referendumul pentru demiterea lui Băsescu. Condamnarea este despre îndemn la vot. Așa că nu am chef de probleme. Doamna care mi-a dat buletinul m-a întrebat dacă la alte secții este la fel de liber. I-am zis că nu știu. Îi cădea capul în piept de plictiseală”, a povestit Mircea Badea la Antena 3.

Lipsă cvorum: boicotul partidelor

”Eram ferm convins că referendumul va trece, că se va face pragul de 30%, s-a făcut pragul de 20%. S-a întâmplat un lucru simplu. Partidele au boicotat referendumul, adică PSD și PNL nu au mișcat un pai la referendum. Singurii care au mișcat un pai la referendum, în sensul neparticipării, au fost cei de la USR. Un adevăr este că partidele nu au participat activ la referendum. Asta s-a întâmplat pe bază de Europa. Stânga, peste tot pe planetă, este cu LGBT, dreapta este cu conservatorismul. (...) Țara asta este terminată și îngropată, așa că o să explic și mai pe scurt. La referendumul acesta nu s-a băgat nimic, nici biserica prea mult. (...) Dacă acum tu spui că nu ai înțeles despre ce era referendumul acesta... când ai la dispoziție telecomandă, site-uri, dar oare cum s-or fi informat oamenii la Unire? Zici că referendumul acesta trimitea rachete pe lună. Dacă nu ai înțeles despre ce a fost vorba, cu toată dragostea, dar ești prost rău! Nu poți spune că nu ai înțeles. Nu există nicio scuză pentru un cetățean modern să afirme că a crezut că referendumul era ca să scape Dragnea de pușcărie. Înseamnă că ești dement și trebuie să fii ajutat de niște instituții specializate”, a mai spus realizatorul TV.

Răspunsuri mincinoase

”După referendumul acesta, s-a cam terminat cu ipocrizia. Unii zic că sunt creștini ortodocși, au mormane de cruci la oglinda retrovizoare, se închina pe la toate bisericile... m-am lămurit și cu ei. Acest referendum a arătat dimensiunile monstruoase ale ipocriziei. Dacă faci un sondaj despre manele, veți vedea că 98% dintre respondenți vor spune că NU ascultă. Este un sondaj corect din punct de vedere sociologic, cu toate că cei mai mulți dintre oameni vor minți. (...) S-au făcut sondaje și cu privire la referendum. Toate sondajele au dat o prezență de peste 30%. De ce? Pentru că așa au răspuns oamenii care au fost întrebați, adică oamenii au mințit, au zis că merg la referendum și nu s-au dus. Oamenii se gândesc cum să răspundă ca să dea bine", a zis Mircea Badea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel