Recurs compensatoriu. Codin Maticiuc: Soluția mea ar fi mai neplăcută

Codin Maticiuc
Codin Maticiuc

Codin Maticiuc a scris, pe Facebook, despre recursul compensatoriu cu intenția de a stabili „câteva lucruri clar”.

„Nu mai pot cu recursul compensatoriu. Oameni buni, haideți să stabilim câteva lucruri clar:

1 asasinul de la Mediaș a beneficiat de acest recurs în sensul în care asta scria în motivarea eliberării. A câștigat peste 400 de zile. El însă executase deja 10 ani pentru o crima anterioară si era oricum calificat pentru eliberare condiționată și fără recursul cu pricina. (...)  

2 această lege sau una similară trebuie să existe. În caz contrar riscăm niște amenzi uriașe de la CEDO. Ca a fost promulgata de PSD, asta e. Ei erau la putere când a apărut problema și trebuiau sa facă CEVA. Condițiile din pușcării sunt efectiv inumane (de unde și amenințarea CEDO cu amenzi pe care nu nu le permitem). Cred ca a fost o soluție chiar cuminte și menita sa nu scoată lumea furibunda în stradă. Claaaar ca idealul ar fi sa se mai construiască câteva zeci de închisori cu condiții civilizate care sa se ocupe și cu reabilitarea deținuților și astfel sa NU fie nevoie de o schimbare a legii. Dar nu ni le permitem. Soluția mea ar fi MAI neplăcută decât cea găsită de pesedisti. Amnistie, grațiere sau arest la domiciliu pentru cei cu infracțiuni fără violență (cele de ordin economic de exemplu). Dacă ar da asta va imaginați ce s-ar întâmpla? Cred ca lumea prefera 10 criminali liberi decât un milionar în arest la domiciliu.

Bun. Deci o lege similara care sa mai elibereze pușcăriile este OBLIGATORIU sa existe. Legea asta a fost un compromis acceptabil care atunci când a fost propusă de PSD a fost aplaudata de PNL și USR și votată în unanimitate. Există filmări clare în acest sens și este și normal ca au reacționat așa.

Deci despre ce vorbim?!”, a scris, pe rețeaua de socializare Facebook, Codin Maticiuc.

Amintim că președintele Klaus Iohannis a solicitat, miercuri, Guvernului să facă o analiză profundă și să vină cu soluții în chestiunea recursului compensatoriu. Solicitarea a fost repetată în cursul unei declarații de presă.

VEZI ȘI: ZODIA care va avea cea mai mare bucurie. E pe cale să se producă

VEZI ȘI: Japonia. Un vulcan a intrat în erupţie. Alertă maximă



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel