Rectificarea bugetară, adoptată de Guvern. Eugen Teodorovici: Salariile, pensiile şi investiţiile, asigurate. Încercările de subminare a economiei sunt ruşinoase

Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici

Ministrul Eugen Teodorovici a făcut mai multe precizări despre proiectul de rectificare bugetară şi a anunţat că încercările de subminare a economiei naţionale sunt ruşinoase. 

"PIB-ul a depăşit în premieră pragul de 1.000 miliarde de lei. Acolo unde Guvernul a luat unele măsuri, s-au văzut şi rezultatele. Deficitul bugetar de 2,76% nu este în pericol, deşi am auzit unele discuţii în ultima perioadă. Deficitul bugetar va fi respectat prin proiectul privind rectificarea bugetară. Rectificarea bugetară asigură plata integrală a salariilor, pensiilor şi proiectelor de investiţii. Nimeni nu trebuie să-şi facă niciun fel de grijă, mă refer la cetăţeni (...) Nu este vorba despre tăieri de finanţare, ci doar de a corecta anumite supradimensionări, supraestimări de la ministere", a spus Teodorovici, după şedinţa Executivului în care a fost aprobată prima rectificare bugetară din acest an. 

Teodorovici acuză: Subminarea economiei, ruşinoasă 

Afirmaţiile din spaţiul public, potrivit cărora rectificarea bugetară aprobată luni de Guvern este o greşeală, reprezintă speculaţii împotriva economiei româneşti şi a monedei naţionale, cu scopul de a descuraja investitorii, consideră ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

"Am văzut fel de fel de mesaje alarmiste vizavi de acest proiect de rectificare, se tot speculează împotriva, zic eu, economiei româneşti şi a leului şi se încearcă o descurajare a ceea ce înseamnă investitor în România, şi motivul poate să fie acela al necitirii în mod responsabil a proiectului de rectificare. Deci una dintre cele două variante este motivul pentru care se fac astfel de afirmaţii în spaţiul public, în mod total nejustificat", a precizat luni Teodorovici, la finalul şedinţei de Guvern în care a fost aprobată prima rectificare bugetară din acest an.

El a adăugat că acest lucru poate fi interpretat ca fiind o subminare a economiei româneşti.

"Deşi nu mai este incriminată, subminarea economiei naţionale într-un astfel de mod, pentru că asta poate să însemne sau să fie interpretată în acest sens, este cel puţin ruşinoasă", a arătat ministrul Finanţelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel