EXCLUSIV  Rectificare bugetară. Trăilă: Banii pe transport au fost TĂIAȚI

Deputatul PNL, Cristina Trăilă atrage atenția asupra unei probleme care a fost trecută cu vederea la rectificarea bugetară. 

Parlamentarul a vorbit la interviurile DCNews Live despre efectele pe care le va avea tăierea fondurilor pentru cofinanțarea programelor de Transport. Cristina Trăilă spune că există posibilitatea ca investițiile să fie blocate timp de doi ani. 

"Ghidurile(pentru accesarea fondurilor-n.r.) privesc o altă componentă. Tu acolo stabilești regulile jocului, care trebuie să fie în acord cu directivele, cu regulamentele europene. Nu înțeleg de ce durează și a durat atâția ani să se întâmple ceva. De altfel nu se va mai întâmpla pe actualul exercițiu financiar. Am văzut că banii alocați pentru cofinanțare au fost luați pe această rectificare bugetară, cel puțin pe programul de Transport, ceea ce este foarte trist. Înseamnă că nu mai avem investiții doi ani de zile. Știm bine ce s-a întâmplat. Firmele de construcții sunt în faliment. Atâta vreme cât ai luat cofinanțările, acesta este primul semnal că tu ca Guvern nu ai de gând să pui în practică ce ți-ai propus în programul de guvernare. Mai este un aspect de care trebuie ținut cont și anume că nu se știe dacă în exercițiul financiar viitor vor mai exista fonduri pe coeziune. Sunt niște reguli pe care trebuie să le respecți," a spus Cristina Trăila la DCNews Live. 

Vezi răspunsul complet:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel