Rectificare bugetară. MADR, precizare despre subvenţiile agricole

Guvern Dăncilă
Guvern Dăncilă

În urma apariţiei în spaţiul public a unor informaţii referitoare la faptul că rectificarea bugetară ar influenţa acordarea subvenţiilor agricole, pentru corecta informare a opiniei publice, MADR face o serie de precizări.

Propunerea de diminuare a bugetului Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2019 cu suma de 310,4 mil lei, cuprinsă în proiectul de OG privind rectificarea bugetului de stat pe anul 2019, reprezintă în fapt o reaşezare a indicatorilor financiari aprobaţi, precum şi reducerea sumelor ce au fost reţinute în conformitate cu prevederile art. 21 alineatul 5 al Legii 500/2002 privind finanţele publice.

Sumele reţinute, conform Legii 500/2002, care fac obiectul diminuării din bugetul MADR, nu afectează nicio categorie de cheltuieli, sumele corespunzătoare formelor de sprijin financiar acordate producătorilor agricoli din fonduri externe nerambursabile şi de la bugetul de stat nefiind influenţate de modificările propuse în proiectul de act normativ privind rectificarea bugetului de stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel