Reconstrucție Notre-Dame. Propunerile care i-au revoltat pe conservatorii francezi

Reconstrucţia Catedralei Notre-Dame face obiectul unei mari dezbateri în rândul francezilor. O firmă de arhitectură a propus înlocuirea acoperișului Catedralei Notre Dame cu o piscină, potrivit cotidianului britanic The Guardian.

După incendiul care a distrus la mijlocul lui aprilie Catedrala Notre-Dame, guvernul francez a anunţat că va organiza un concurs internaţional de arhitecţi pentru reconstrucţia turlei. Proiectul selectat de stat, care este proprietarul clădirii, va decide dacă turla concepută de arhitectul Viollet-le-Duc va fi reconstruită sau dacă va fi înlocuită "printr-un gest arhitectural contemporan. 

Anterior și arhitectul Vincent Callebaut a stârnit indignare în rândul conservatorilor sugerând transformarea catedralei într-o clădire eco-friendly, cu acoperiș din sticlă specială și panouri solare. În interiorul acoperișului ar urma să fie o grădină cu plante care să producă tone de fructe și legume. Însă, mai multe planuri controversate i-au revoltat pe iubitorii clădirii-simnbol a Parisului. Câțiva arhitecți suedezi au propus construirea unei piscine în formă de cruce, pe acoperișul catedralei vechi de peste 850 de ani. Planul a atras revolta tradiționaliștilor francezi, care vor catedrală să fie refăcută, precum era inițial.

Nu este un spa, este o catedrală

Este un loc sacru, nu un parc de joacă, o gradină botanică sau un spa

Nu se poate așa ceva. Propunerile arhitecturale contemporane nu reprezintă spiritul creștin al Catedralei Notre-Dame. sunt câteva dintre mesajele internauților francezi, care sunt revoltați de forma arhitecturală pe care ar urma să o aibă Catedrala Notre-Dame.

Mai  mult, un utilizator twitter a postat o imagine cu o reconstrucție într-un spirit ecologist.

Vezi și Catedrala Notre Dame INCENDIU. Dan Ciachir: Semn divin, dar și avertisment pentru francezi - video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel